Hardlopen Road to my first marathon 2017

Marathon week update 9/13 met een scooter ongeluk en de Dam tot damloop 10EM

Deze week heb ik op dinsdag een scooter ongeluk gehad. Ik ben van mijn scooter gevlogen en de later op de grond gekomen. Daarbij is mijn re enkel dubbel geklapt en werd hij dik en blauw, ook is mijn scheenbeen erg gevoelig.

Maandag
Ik ben de week begonnen met een regenachtige sprint training, namelijk 20x100m. Deze training ging echt mega lekker. Ze moesten in 17,5 maar gingen in 17 en sommige 16. Bij tempo 14 kwam er een stortbui naar beneden dus hebben we heel even geschuild. Deze training heb ik samen met mijn moedertje gelopen die overigens ook mega goed liep! We hebben heerlijk bijgekletst in de pauzes en het was leuk om weer eens samen te lopen.

Woensdag
Na het ongeluk van gisteren wilden ik deze training rustig aan doen (na twijfel of ik überhaupt wilden lopen). Aangezien er 10x1000m op het programma stond heb ik samen met mijn trainer besloten er 5 van te maken om blessures en overbelasting voor te zijn. Na 2 rondjes inlopen deden mijn enkel & scheenbeen dan ook erg pijn, shit dacht ik dit gaat niet goed … Na wat rek oefeningen en rustige loopscholing voelden het al beter aan. Ik ben begonnen en eigenlijk ging het elk tempo sneller en werd de pijn minder. Bij tempo 4/5 was het dan ook helemaal weg! Wauww dan maak ik ook gewoon die 10 tempo’s af en ja hoor, I DID IT!!! Eigenlijk stond er een pauze van 2.30min. maar die heb ik de laatste paar ingekort omdat ik het fris vond worden en het zo lang duurden whahah. Uiteindelijk liep ik mega goed en ging elk tempo een beetje sneller. Ik begon in 4.27 en finishte in 4.08 whaatt :o.
week 9 woensdag 10x1000m tempo tijden.jpg

De dagen erna begon mijn enkel toch wel erg pijn te doen. Omdat ik zondag de dam tot damloop persé wilden lopen heb ik besloten even rust te pakken.

Zondag
Lees hier het raceverslag van de Dam tot damloop 10EM.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou