Dit is een recept wat ik van huis uit heb mee gekregen en regelmatig maak. Mijn moeder heeft het ooit in het boek ”de dunne vegetariër” gelezen en sinds dien is het één van ons favoriete gerechten. Dun staat overigens voor het boek zelf, het is namelijk een heel dun boek. De ingrediënten zijn voedzaam, het geeft je lang een verzadigd gevoel en het is erg lekker! Ook is het super snel klaar. Het meeste werk zijn nog de aardappels die je moet koken.
Ingrediënten voor 1 pannenkoek
– 250gr andijvie
– 300gr aardappelen
– 1,5 banaan
– handje gefruite uitjes
– kaas
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 12min. gaar. Ze hoeven niet helemaal zacht te zijn, een bite is lekker.
2. Ondertussen snijd je de banaan in stukjes en stop je de andijvie, de banaan en de fruitjes in een wok pan. De andijvie slinkt erg dus vergis je niet, het lijkt in het begin heel veel maar dat valt uiteindelijk wel mee.
3. Wanneer de aardappels klaar zijn prak je deze met een stamper en roer je deze door het mengsel in de pan.
4. Gooi als laatste de kaas erover en zet het op middel hoog vuur.
5. Laat 5/7min staan.
6. Nou komt het leukste; pak een grote koekenpan die eroverheen past en giet de koek over. Let op dat je echt een pan neemt die over de rand komt anders valt het er langs. Zo blijft hij mooi en krijg je ook echt beide kanten gaar. Laat ook deze kant nog ongeveer 5min. op middel hoog vuur staan.
7. Nu doe je hetzelfde alleen met een groot bord en voilá je andijviekoek is klaar!
Hoe simpel was dit? In de tussentijd dat jij op je eten staat te wachten kan je vast de tafel dekken.
Liefs Marlou