Diner Recepten

Andijviekoek

Dit is een recept wat ik van huis uit heb mee gekregen en regelmatig maak. Mijn moeder heeft het ooit in het boek ”de dunne vegetariër” gelezen en sinds dien is het één van ons favoriete gerechten. Dun staat overigens voor het boek zelf, het is namelijk een heel dun boek. De ingrediënten zijn voedzaam, het geeft je lang een verzadigd gevoel en het is erg lekker! Ook is het super snel klaar. Het meeste werk zijn nog de aardappels die je moet koken.

Ingrediënten voor 1 pannenkoek
– 250gr andijvie
– 300gr aardappelen
– 1,5 banaan
– handje gefruite uitjes
– kaas

Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 12min. gaar. Ze hoeven niet helemaal zacht te zijn, een bite is lekker.
2. Ondertussen snijd je de banaan in stukjes en stop je de andijvie, de banaan en de fruitjes in een wok pan. De andijvie slinkt erg dus vergis je niet, het lijkt in het begin heel veel maar dat valt uiteindelijk wel mee.
3. Wanneer de aardappels klaar zijn prak je deze met een stamper en roer je deze door het mengsel in de pan.
4. Gooi als laatste de kaas erover en zet het op middel hoog vuur.
5. Laat 5/7min staan.
6. Nou komt het leukste; pak een grote koekenpan die eroverheen past en giet de koek over. Let op dat je echt een pan neemt die over de rand komt anders valt het er langs. Zo blijft hij mooi en krijg je ook echt beide kanten gaar. Laat ook deze kant nog ongeveer 5min. op middel hoog vuur staan.
7. Nu doe je hetzelfde alleen met een groot bord en voilá je andijviekoek is klaar!

Hoe simpel was dit? In de tussentijd dat jij op je eten staat te wachten kan je vast de tafel dekken.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou