Caken en taarten

Appel noten cake

Een simpel appel cake recept kan natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Met ingrediënten die je vaak al in huis hebt en waar de oven het meeste werk draait zet je binnen een handomdraai een lekkere cake op tafel. Prima voor als er bezoek komt of als je een gezonde snack wil maken voor de rest van de week. De cake is prima per plak in te vriezen, zo heb je later in de week nog een lekkere plak over.

DSC_0193.JPG

Ingrediënten
– ongeveer 350gr jonagold appels
– 150gr havermeel (havermout malen tot meel)
– 100gr amandelmeel
– 150gr elitehaver of gemengde noten naar keuze
– 4 bananen (hoe rijper hoe beter)
– 3 eieren
– 1,5tl bakpoeder
– 2el kaneel
– snufje zeezout

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier.
2. Maal de havermout tot meel en doe de rest van de droge ingrediënten in een beslagkom. Roer goed door elkaar.
3. Stop de bananen samen met de eieren in de keukenmachine en laat draaien totdat het een soort mouse is.
4. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en laat 2min draaien.
5. Snij 1,5 appel (ik kwam op ongeveer 2 uit) in blokjes en de andere helft in reepjes.
6. Roer de geblokte appel stukjes en de noten goed door het beslag.
7. Giet over in de cake vorm en druk de overige appel in het beslag.
8. Zet voor 45min. in de oven.

DSC_0190 bijgesneden.jpg

Laat het ovendeurtje een half uur open staan om de cake af te laten koelen voordat je hem aansnijd, zo voorkom je scheuren in de cake. De cake is prima in te vriezen zodat je elk moment van de dag wat lekkers hebt. Ook lekker met een laag pindakaas erop.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou