Ontbijt Recepten

Avocado pannenkoekjes

Het duurde even voor dit recept goed gelukt was maar daar is die dan! Gezonde pannenkoekjes met avocado. VVoor de mensen die moeilijk aan hun 200gr groente per dag komen is dit een goed begin van hun dag. Zo hebben ze al meer dan 1/4e te pakken.

Ingrediënten voor 4 pannenkoekjes voor 1 persoon
– 1 baby avocado, ongeveer 65gr
– 50gr havermout
– 1 ei
– 1tl bakpoeder
– scheut amandelmelk

Optioneel
– kwark
– aardbeien en banaan of ander verst fruit
– eventueel agavesiroop of honing

Bereidingswijze
1. Prak de banaan en maal de havermout en meng in een beslagkom. Beschik je over een keukenmachine is dit beter.
2. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Let op; voeg vooral niet te veel melk toe het moet de structuur van yoghurt/kwark krijgen!! En mix tot een beslagje.
3. Doe ongeveer 3el per pannenkoekje in de koekenpan, je hoeft geen kokosolie te gebruiken, en zet op zacht vuur. Door de structuur is het beslag erg kwetsbaar, let er dus goed op dat je ze niet breekt met omdraaien.
4. Bak alle pannenkoekjes en top met jouw gewenste producten.
Het is niet aan te raden ze te eten zonder topping en het beste is wat zoete producten, zoals agavesiroop, honing of banaan, te gebruiken.
Eetsmakelijk!

DSC_0831.JPG

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou