Reviews

AXIWI SPORT 250 bluetooth open ear headset

Een aantal weken geleden kwam ik in contact met axiwi via Instagram. Ik zag hun advertentie over de headset en was gelijk erg nieuwsgierig. Twee weken geleden kreeg ik de headset opgestuurd om te testen en nu is het tijd voor mijn oordeel.

Veiliger sporten door middel van de ‘directional sound’ technology, dat wil toch iedereen? Doordat het oor vrij is hoor je het omgevingsgeluid namelijk nog, denk hierbij aan het verkeer en de fluitende vogeltjes. Zo kun je dus veilig sporten. De oortjes zijn speciaal ontwikkeld voor sporters: zowel hardlopen, fietsen, fitness en andere sporten. Ik testte ze tijdens  hardlopen en fietsen.

Allereerst de specificaties
– Ultra Licht in gewicht (16 gram)
– Bluetooth 5.0
– Gebruiksduur van 5 uur
– Werkt tot 10 meter afstand
– Opladen in 1,5 uur

Dit wordt geleverd
– AXIWI Sport-250 ‘Open Ear’ headset
– USB laadkabel
– Gebruikshandleiding

Ik heb er nu al een aantal keer mee gerend en gisteren voor het eerst gefietst en ik kan jullie vertellen dat ik er heel blij mee ben! Toen ik de headset op zette dacht ik in eerste instantie dat hij niet zouden blijven zitten, want je voelt hem amper, maar het tegendeel bleek het geval. De headset is inderdaad super licht en na 300 meter voelde ik hem al niet meer en ja hij blijft gewoon zitten! Ook met een staart of vlecht die er langs wappert.
Tijdens het fietsen is de headset  ook zonder problemen te dragen. Gisteren had ik mijn haar in een vlecht en (natuurlijk) mijn fietshelm op. Geen enkel probleem! Hij verschuift niet eens.

Gebruik
Ik heb hem nu twee weken in gebruik en heb hem nog niet hoeven op te laden. Hij connect snel met je telefoon en is makkelijk te bedienen, door middel van de knop aan de achterkant van je rechter oor. In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk hoe.

Bellen
Ik heb er net mee gebeld en dat werkt ook prima! Op een gegeven moment heb ik mijn telefoon in de woonkamer gelegd en ben naar het balkon gelopen, dat is ongeveer tien meter verderop. Ik was nog steeds goed verstaanbaar aan de andere kant van de lijn. Ook kon ik de ander nog goed horen. Met een Iphone kun je er ook voor kiezen om gewoon te bellen via de telefoon, wanneer hij via Bluetooth geconnect is. Voorbeeld: je luistert naar muziek en je wilt niet via de headset bellen, dan moet je wanneer je wordt gebeld op het tekentje drukken, waar je hem normaal gesproken op luidspreker zet, en dan kun je kiezen tussen Iphone en luidspreker. Later zou je hem via dezelfde weg terug kunnen zetten naar de headset. Hoe dit bij Samsung werkt, weet ik niet.

Voor op je werk is hij ook heel fijn, ik zou hem ook zeker aanraden bij mijn collega’s. Je kunt de headset ook gebruiken tijdens het autorijden, je belt dan immers handsfree.

Het enige nadeel vind ik dat hij met los haar niet lekker zit. Ik heb het idee dat de headset dan wat te zwaar is. Misschien komt dit omdat ik dik haar heb. Met een knot, vlecht of staart zit hij prima.

De headset is spatwaterdicht waardoor je hem dus ook met een regenbui kan gebruiken, wel zo fijn wanneer het typisch Hollands weer is!

Geluid
Het geluid is prima, maar niet uitzonderlijk goed. Dit kun je ook niet verwachten, gezien de wijze hoe het geluid ontvangen wordt en natuurlijk de aanschafprijs. Ik ga in ieder geval niet meer de deur uit zonder deze headset! Ook wanneer je samen loopt met iemand zou je hem nog op kunnen zetten, bijvoorbeeld voor een rustig achtergrond muziekje.

Hieronder mijn voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen
– Veilig sporten
– Je voelt hem niet zitten
– Prima geluid
– Connect snel en gemakkelijk met je telefoon
– Je kunt er mee bellen
– Ook met fietshelm te dragen
– Waterproof

Nadelen
– Voor vrouwen, of mannen met lang haar, vind ik hem niet handig wanneer het haar los hangt.

Conslusie
Mede gezien de prijs (€69,95) en kwaliteit zou ik deze headset zeker aanraden. Je kunt hem bestellen via hun website https://www.axiwi.com/product/axiwi-sport-250-bluetooth-headset/ of via bol.com https://www.bol.com/nl/p/axiwi-sport-250-bluetooth-headset-veilig-draadloos-muziek-luisteren-tijdens-hardlopen-sporten-mogelijkheid-tot-bellen-open-ear-directional-sound-technology-diverse-kleuren-alternatief-draadloos-bluetooth-oordopjes/9300000004672345/?bltgh=lPSNuVlcluTHqhLPW0JCNg.1_19.20.ProductTitle

Liefs, Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou