Nu het met mijn rug weer ietsje beter gaat had ik weer zin om de keuken in te duiken. Eigenlijk wilde ik een blauwe bessen cake maken maar de blauwe bessen hadden de benen genomen dus is het een frambozen cake geworden. De blauwe bessen houden jullie dus van mij tegoed. Het is weer een simpel maar lekker recept geworden. Veel bak plezier!
Ingrediënten
– 150gr diepvries frambozen (vers kan ook maar is moeilijk door het beslag roeren)
– 100gr havermeel (havermout malen tot meel)
– 75gr amandelmeel
– 3 bananen (hoe rijper hoe beter)
– 3 eieren
– 1,5tl bakpoeder
– 1el kaneel
– 1tl agavesiroop
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout tot meel en voeg de rest van de ingrediënten toe in de keukenmachine. Laat een aantal frambozen achterwegen.
3. Giet over in het cake blik en top met de achtergelaten frambozen.
4. Zet voor 45 min. in de oven.
5. Wanneer hij klaar is laat je hem nog een half uur in de oven met het deurtje open staan, zo voorkom je scheuren in de cake.
6. Snijd de cake in plakken en aanvallen maar! Je kan hem ook invriezen zodat je later op de week ook nog een verantwoorde lekkere snack hebt. Bewaar hem 3/4 dagen in de gesloten oven.
Liefs Marlou