Caken en taarten

Banaan/frambozen cake

Nu het met mijn rug weer ietsje beter gaat had ik weer zin om de keuken in te duiken. Eigenlijk wilde ik een blauwe bessen cake maken maar de blauwe bessen hadden de benen genomen dus is het een frambozen cake geworden. De blauwe bessen houden jullie dus van mij tegoed. Het is weer een simpel maar lekker recept geworden. Veel bak plezier!

Ingrediënten
– 150gr diepvries frambozen (vers kan ook maar is moeilijk door het beslag roeren)
– 100gr havermeel (havermout malen tot meel)
– 75gr amandelmeel
– 3 bananen (hoe rijper hoe beter)
– 3 eieren
– 1,5tl bakpoeder
– 1el kaneel
– 1tl agavesiroop

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout tot meel en voeg de rest van de ingrediënten toe in de keukenmachine. Laat een aantal frambozen achterwegen.
3. Giet over in het cake blik en top met de achtergelaten frambozen.
4. Zet voor 45 min. in de oven.
5. Wanneer hij klaar is laat je hem nog een half uur in de oven met het deurtje open staan, zo voorkom je scheuren in de cake.
6. Snijd de cake in plakken en aanvallen maar! Je kan hem ook invriezen zodat je later op de week ook nog een verantwoorde lekkere snack hebt. Bewaar hem 3/4 dagen in de gesloten oven.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou