Caken en taarten

Banaan/frambozen cake

Nu het met mijn rug weer ietsje beter gaat had ik weer zin om de keuken in te duiken. Eigenlijk wilde ik een blauwe bessen cake maken maar de blauwe bessen hadden de benen genomen dus is het een frambozen cake geworden. De blauwe bessen houden jullie dus van mij tegoed. Het is weer een simpel maar lekker recept geworden. Veel bak plezier!

Ingrediënten
– 150gr diepvries frambozen (vers kan ook maar is moeilijk door het beslag roeren)
– 100gr havermeel (havermout malen tot meel)
– 75gr amandelmeel
– 3 bananen (hoe rijper hoe beter)
– 3 eieren
– 1,5tl bakpoeder
– 1el kaneel
– 1tl agavesiroop

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout tot meel en voeg de rest van de ingrediënten toe in de keukenmachine. Laat een aantal frambozen achterwegen.
3. Giet over in het cake blik en top met de achtergelaten frambozen.
4. Zet voor 45 min. in de oven.
5. Wanneer hij klaar is laat je hem nog een half uur in de oven met het deurtje open staan, zo voorkom je scheuren in de cake.
6. Snijd de cake in plakken en aanvallen maar! Je kan hem ook invriezen zodat je later op de week ook nog een verantwoorde lekkere snack hebt. Bewaar hem 3/4 dagen in de gesloten oven.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou