Ontbijt Recepten

Banaan pannenkoekjes

Zondag betekend ontbijten met pannenkoekjes, als ik tenminste geen dagdienst heb want dan heb ik er simpelweg geen tijd voor. Zo maakte ik vorige week deze pannenkoekjes met banaan. En zoals sommige van jullie wel weten ben ik dol op fluffy pancakes, van die Amerikaanse dikke pannenkoekjes. Door de banaan is dat ook dit keer weer goed gelukt!  Ik zeg snel die keuken induiken. Ze zijn binnen een handomdraai klaar. Ook erg lekker voor bijvoorbeeld een (lange) duurloop.

Ingrediënten voor 1 persoon van ongeveer 4 middelgrote pannenkoekjes
– 100ml melk
– 50gr gemalen havermout
– 1 banaan
– 1tl kaneel of speculaas en koekkruiden

Ik gebruikte de volgende topping maar hier kan je eindeloos mee variëren
– aardbeien
– blauwe bessen
– 0,5 banaan
– eventueel kokosrasp en/of pindakaas

Bereidingswijze
1. Maal de havermout tot havermeel, ik heb altijd een grote weckpot staan zodat ik dat niet elke keer hoef te doen.
2. Prak 0,5 banaan en meng in een beslagkom met de gemalen havermout, melk en de kaneel. Het word een beetje droge, dikke massa.
3. Verwarm wat kokosolie op in een koekenpan en gebruik ongeveer 2 eetlepels beslag per pannenkoekje.
4. Zet 5min. op middelhoog vuur en draai om tot beide kanten bruin gebakken zijn. Snij ondertussen de andere helft van de banaan in plakjes.
5. Serveer op een bord en beleg ze met jou gewenste toppings.
Eetsmakelijk!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou