Caken en taarten Vegan

Bananenbrood (vegan)

Ingrediënten
– 100gr amandelmeel
– 100gr amandelmelk
– 100gr dadels
– 75gr boekweitmeel
– 3 bananen
– 1tl bakpoeder
– 1 citroen
– flinke scheut vanille aroma

Bereidingswijze
1. Ontpit de dadels en laat ze 15min weken in lauw water.
2. Stop de droge ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar.
3. Maal de bananen in de keukenmachine.
4. Stop daar vervolgens de dadels, de vanille aroma bij. Snij de citroen doormidden en knijp het sap eruit. Maal nog een keer totdat alles goed gemalen is.
5. Giet de droge ingrediënten bij in de keukenmachine en laat nog 3min. draaien totdat alles goed gemalen is.
6. Giet over in een cake blik of siliconen vorm en verwarm 40/45min in de oven. Houd de oven na 35min. even in de gaten, elke oven is anders.

DSC_0522.JPG

De plakjes zijn niet zo groot dus je kan er gerust 2 per keer nemen hihi.
Top hem met pindakaas en/of yoghurt en vers fruit voor een gezond en lekker ontbijt. Enjoy it!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou