Hardlopen Persoonlijk

Blessure update 2: bezoekje aan de bedrijfsarts


De afgelopen 2 weken waren heel erg wisselend. De ene dag voelde het oké (goed zeker niet) en de andere was het foute boel, dan kan ik zelfs mijn eigen veters niet strikken! Wauw niet chill! Zo lang ik niet te veel til/sjouw/duw en bij elke beweging na denk hoe ik hem ga uitvoeren gaat het dus wel redelijk. Ja echt bij elke beweging denk ik na!

Maandag bij de fysio kreeg ik nog goed bericht. Het zit allemaal wat losser, nog lang niet zoals het hoort, kan ook niet na 1 behandeling, maar er is vooruitgang. Ik ging met een goed gevoel weg en werd dinsdag ochtend met het tegenovergestelde wakker. Wat had ik weer een pijn … nou heb ik dit vaker na een behandeling, dan is het even 2 dagen heel erg en dan zakt het. Daar gaan we nu dus ook maar vanuit. Dan is het vandaag nog even doorbijten en zou het vanaf morgen weer beter moeten gaan!

Bedrijfsarts
Aangezien ik zo natuurlijk ook niet kan werken, werd ik opgeroepen voor de bedrijfsarts. Eigenlijk gewoon een arts die kijkt naar wat jij wel en niet kan op je werk. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het best een beetje spannend vond. Het is namelijk zo dat tegenwoordig de bedrijfsarts beslist wat jij moet doen, je eigen huisarts en/of fysiotherapeut heeft daar niks meer over te zeggen!
Na een lichamelijk onderzoek kwam hij eruit dat inderdaad, zoals de fysiotherapeut ook al dacht, mijn spieren in mijn onderrug helemaal vast zitten. Maar waar hij ook aan zit te denken is het volgende; ischias.
ischias-informatie.-mainimage.jpg

Lesje anatomie
Wat is Ischias precies. Ik zal je eerlijk zeggen: ik wist het ook niet, lang leve google!
Ischias is een zenuwpijn die niet continu aanwezig is maar bij verschillende bewegingen kan worden opgewekt. De zenuwpijn die begin in de rug en via de bil doorloopt tot in je been. Het is een pijn in de langste zenuw van je lichaam, de grote beenzenuw, die ook wel Nevus Ischiadicus wordt genoemd. Deze zenuw begint in je ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been. Precies de klachten die ik heb; bij een beweging krijg ik een soort stroomstoot naar mijn benen en dan vooral aan de achterkant van mijn bovenbeen en mijn kuiten.
Van het volgende schrok ik wel heel erg, ook al heb ik er de afgelopen weken stiekem wel aan gedacht. Ischias wordt in de regel gezien als een soort waarschuwing voor een dreigende hernia. De pijn kan ook verband houden met een vernauwing van het wervelkanaal, het syndroom van Verbiest, spinale stenose.

Wat gaan we doen?
Eigenlijk gaat het er niet heel veel veranderen want de behandeling die bij deze klachten horen waren al in gang gezet. Ik blijf gewoon doorgaan met fysiotherapie, over 2 weken moet ik terug naar de bedrijfsarts en als de klachten dan niet minder zijn word ik door verwezen naar een specialist en gaat er verder gekeken worden. Buiten dat moet ik veel wandelen, dit zorgt voor ontspanning en verzacht de pijn. Ook is een warm bad of een kruik (hey daar is die weer) erg goed.

Hoe lang ik hier nog mee bezig ben dus ik niet te zeggen maar als het zo door gaat wel een tijdje. Op dit moment ga ik dus echt goed naar mijn lichaam luisteren en vooral niet te veel doen. Een hernia willen we natuurlijk niet!! Door de pijn slaap ik momenteel ook erg slecht en is mijn concentratie ver te zoeken.

Liefs Marlou

PS. Vorige jaar heb ik 4 keer keelontsteking gehad in 15 maanden, volgende week ga ik naar de KNO arts om waarschijnlijk mijn amandelen er binnenkort uit te laten halen, als we dan iets hebben doen we alles tegelijk toch!

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou