Hardlopen Persoonlijk

Blessure update 4

Tja, wat moet ik ervan zeggen. Het gaat met vallen en opstaan. Waar het vorige week nog heel goed ging en ik na 1,5 maand weer een aantal dagen een klein stukje kon fietsen voelt het sinds maandag weer niet goed. Niet zo erg als een paar weken geleden maar het voelde weer ‘niet lekker’. Dat ontspannen gevoel wat ik had is weer weg. Gelukkig blijft het bij mijn rug en straalt het niet door naar mijn been.

Ik ben nu 3 weken gestopt met de fysio wat mij eigenlijk wel bevalt, dat heeft verschillende redenen. De grootste is eigenlijk dat hij vond dat mijn klachten niet overeen kwamen met de hernia, wat ik heel apart vond. Er steekt een wervel uit, wat dan logisch is dat alles daar verkrampt is en niet ‘ontspannen’ voelt. Daar was die het totaal niet mee eens. Naja dan niet! Ik voel het toch echt zelf het beste en rug klachten heb ik vaker maar dit voelt toch echt wel anders … Als de klachten volgende week nog steeds zo zijn als nu ga ik naar een nieuwe fysio. Één die ik via mijn oma heb gekregen. Zij heeft namelijk in het verleden ook een hernia gehad en is er vanaf gekomen door die beste man.

Wel knal ik er nog steeds elke dag een serie oefeningen door heen om mijn core sterker te maken.

Het weekend heb ik bij mijn moeder op de bank geslapen i.v.m. verjaardagen waar ik vanaf haar huis lopend naartoe kon. Dit doe ik vaker alleen dan meestal maar 1 nacht en met een goeie rug. De planning was ook 1 nacht maar omdat mijn oor steeds gevoeliger werd en hij steeds voller raakte, vond ik het toch wel even slim de huisarts ernaar te laten kijken aangezien de operatie volgende week wel dichtbij komt. En inderdaad mijn trommelvlies was rood en hij zit vol, neusspray en stomen was het advies. Bovendien ben ik nog steeds flink aan het hoesten & verkouden, wat aankomend weekend ook alweer 2 weken duurt. Onderhand ben ik er wel een beetje klaar mee! En ohja ik heb ook weer keelontsteking, daar hebben we nog een kuurtje voor. Gelukkig word ik over precies 1 week aan mijn amandelen geopereerd en ben ik eindelijk van die krengen af. 5 keer keelontsteking in 15/16mnd vind ik eigenlijk wel genoeg.

Ik hoop zo dat na die operatie, waar ik ook weer 1-2 weken van moet herstellen, alles goed blijft gaan en ik snel weer alles kan doen. Als dat niet zo is heb ik al contact gehad met een ‘revalidatie kliniek’ waar ik terecht zou kunnen. Echter denk ik dat mijn klachten daar ‘niet erg genoeg’ voor zijn. Deze week ben ik namelijk alweer een paar keer op de fiets gestapt, dit ging niet geheel pijnloos maar het is zo véél makkelijker dan overal lopend naartoe moeten. Het is dus allemaal erg verwarrend en lastig omdat het echt per dag en soms per uur verschilt.

Gisteren moest ik ook weer naar de bedrijfsarts. De vorige afspraak, 4 weken geleden, hadden we afgesproken van 2 naar 3 dagdelen werken te gaan (nog steeds administratief). Echter is dit nog geen één week gelukt. De werk erna had ik namelijk maandag en dinsdag weer hele slechte dagen en heb ik weer niks kunnen doen. Nu ben ik deze week weer met 3 dagdelen begonnen. We gaan na de operatie overstappen op 4 dagdelen en als dat 2 weken goed gaat beginnen met lichte zorg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment zelf nog niet het vertrouwen heb dat ik dat kan maar dat zien we tegen die tijd wel. Dan zijn we ook alweer 4 weken verder.

Volgende week zal ik dus even stil zijn hier en op mijn instagram maar ik wil even goed de tijd en rust nemen om te herstellen van de operatie.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou