Caken en taarten

Carrot cake met een vleugje kokos (optioneel)

Ik hoor jullie vast denken: ”huh dit recept had je toch al gemaakt?” Dat klopt, maar ik heb de receptuur aangepast en vind dat hij wel weer in de spotlight gezet mag worden.

Wortels eet ik heel graag. Ik zal jullie een klein geheimpje verklappen. Vroeger vond ik het al leuk om boodschappen te doen en ik ging dan ook vaak mee met mijn moeder. Als we dan langs het groente vak liepen pakten ik vaak een wortel, woog deze af, plakte de stikker op een ander product of gaf hem aan mijn moeder. Van de wortel begon ik al snel te eten, ja in de winkel. Zodra we bij de kassa waren had ik de wortel vaak al op en keek de cassière heel gek als ze alleen de stikker kreeg. Wanneer ze dan vroeg waar de wortel was keek ik naar mijn buik en zei; daar!

De liefde voor wortels lijkt me vrij duidelijk zo! Natuurlijk moest ik hier een taart van maken. Het resultaat is meer dan perfect gelukt! Zo lekker, smaakvol en machtig! Handig want deze dame hoort bij team; always hungry.

Ingrediënten. Voor het beslag.
– 200gr speltmeel
– 200gr geraspte wortels
– 100ml kokosmelk
– 100gr dadels
– 40gr walnoten
– 16gr bakpoeder (1 zakje)
– 2 eieren
– 2el koek en speculaaskruiden
– 1tl kaneel

Voor de glazuurlaag
– 150gr roomkaas
– 200gr (5 flnke eetlepels) kokoskwark van campina*
– flinke scheut vanille extract
– walnoten
* Hou je niet van kokos of kan je er niet tegen? Vervang dan de kokoskwark door naturel kwark en voeg het sap van een halve citroen toe, laat de vanille extract dan achterwegen, je kan dan eventueel wat agavesiroop toevoegen.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een taart vorm van 18cm met bakpapier.
2. Rasp de wortel en doe alle droge ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en maal totdat alles goed is gemengd. Giet over in een beslaglegging.
3. Stop daarna de natte ingrediënten in de keukenmachine en maal totdat het één massa is. Vervolgens kiep je de (droge) inhoud van de beslag kom erbij en maal totdat alles is gemengd, het is dan een ‘dikke’ massa.
4. Giet het beslag in de taartvorm en zet voor 35min. in de oven.
5. Steek na 30min met een saté prikker in de taart, komt deze er schoon uit dan is hij gaar, is hij nog wat vochtig doe dezelfde stap dan weer na 5min totdat de saté prikker er droog uitkomt.
6. Laat nog 30min. in de oven staan met het deurtje open.
7. Vervolgens maak je glazuurlaag. Meng alle ingrediënten (behalve de walnoten) in een kom. Proef even of je het glazuur goed op smaak vindt. Voeg eventueel nog een kleine scheutje vanille aroma toe. Giet op de taart en als laatste gooi je de stukjes walnoten erover.

Bewaar de taart in de koelkast zodat de glazuurlaag mooi zijn dikke substantie houd.

Laten jullie weten hoe jullie hem vinden? 

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou