Caken en taarten

Chocolade cakejes (vegan)

Oelala wat is dit recept weer lekker geworden! Een vegan chocolade cakejes of brownie recept! Je kan het namelijk ook gewoon in een brownie vorm maken maar ik vind cupcakes altijd wat lekkerder! 

Ingrediënten voor 6 cakejes
– 150gr dadels
– 100ml amandelmelk
– 75gr amandelmeel
– 50gr boekweitmeel
– 50gr cacaopoeder
– 20gr kokosolie
– 2el agave siroop

Bereidingswijze
1. Week de dadels 15min. in lauw water.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Zet de kokosolie op zacht vuur.
4. Stop de droge ingrediënten in een beslagkom en roer totdat alles goed gemend is.
5. Stop de dadels in de keukenmachine. Laat de machine draaien totdat het één kleverige massa is.
6. Stop daarna de melk, agavesiroop en de kokosolie erbij en meng nog een goed totdat alles goed gemend is.
7. Als laatste stop je de droge ingrediënten erbij. Zet hem nog één keer aan tot het één kleverige wat dikke massa is.
8. Zet voor 25min. in de oven op 180 graden. Laat nog even 10min. staan met het deurtje open.

DSC_0748.JPG

Geniet ervan! 

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou