Mugcake is een soort klein cakje gemaakt in een kom of mok, vandaar de naam ‘mug’ cake. Echter bakten ik hem niet in een mok maar gewoon in een bakje. Ook bakken de meeste mensen hem in de magnetron maar die heb ik niet dus bakten ik hem in de airfryer.
Ingrediënten
– 40gr gemalen havermout
– 50ml melk
– 1 banaan
– 1 scheut vanille extract
– 1tl cacaopoeder
Optioneel heb ik 2 creaties gemaakt:
1. Pindakaas, amandelen en kokosrasp.
2. Pindakaas, banaan en kokossnippers.
Maak er je eigen variant van. Met yoghurt of kwark en wat fruit is het ook erg lekker.
Bereidingswijze
1. Als je gaat voor de eerste tweede variant houd je ongeveer 4/5 plakjes banaan over.
2. Maal de havermout fijn en prak de banaan. Voeg alles samen in een beslag kom en mix. Wil je gaan voor de naturel versie? Laat de cacaopoeder achterwegen.
3. Vet je mok/kom of schaaltje in met gesmolten kokosolie of olijfolie. Giet het mengsel erin.
4. Zet voor 15min. in de airfryer op 180 graden, voorverwarmen hoeft niet.
5. Garneer met jou gewenste topping en aanvallen maar! In de tijd dat het cakeje in de airfryer staat kan jij je omkleden of iets dergelijks. We benutten onze tijd wel goed natuurlijk.
Liefs Marlou