Ontbijt Recepten

Chocolade mugcake uit de airfryer

Mugcake is een soort klein cakje gemaakt in een kom of mok, vandaar de naam ‘mug’ cake. Echter bakten ik hem niet in een mok maar gewoon in een bakje. Ook bakken de meeste mensen hem in de magnetron maar die heb ik niet dus bakten ik hem in de airfryer.

Ingrediënten
– 40gr gemalen havermout
– 50ml melk
– 1 banaan
– 1 scheut vanille extract
– 1tl cacaopoeder

Optioneel heb ik 2 creaties gemaakt:
1. Pindakaas, amandelen en kokosrasp.
2. Pindakaas, banaan en kokossnippers.
Maak er je eigen variant van. Met yoghurt of kwark en wat fruit is het ook erg lekker.

Bereidingswijze
1. Als je gaat voor de eerste tweede variant houd je ongeveer 4/5 plakjes banaan over.
2. Maal de havermout fijn en prak de banaan. Voeg alles samen in een beslag kom en mix. Wil je gaan voor de naturel versie? Laat de cacaopoeder achterwegen.
3. Vet je mok/kom of schaaltje in met gesmolten kokosolie of olijfolie. Giet het mengsel erin.
4. Zet voor 15min. in de airfryer op 180 graden, voorverwarmen hoeft niet.
5. Garneer met jou gewenste topping en aanvallen maar! In de tijd dat het cakeje in de airfryer staat kan jij je omkleden of iets dergelijks. We benutten onze tijd wel goed natuurlijk.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou