Caken en taarten Vegan

Chocolade taart met chocolade glazuur (vegan)

Wie wil dit nou niet: verantwoord van een chocolade taart snoepen. Oh hemeltje wat is hij lekker! Ik ga er niet te veel omheen draaien. Hup snel naar de supermarkt de ingrediënten halen en die keuken induiken. Veel bak plezier!

Ingrediënten
Voor de taart– 250gr bloem
– 200ml
– 75gr kokosbloesemsuiker
– 50ml (noten) espresso
– 25gr cacaopoeder
– 3el + 2el agavesiroop
– 3el kokosolie
– 1tl bakpoeder
Voor de glazuurlaag
– 150ml amandelmelk
– 100gr pure chocola (deze van de appie is vegan)
– 2el agavesiroop

Bereidingwijze
1. Verwarm de oven voor op de 180 graden en bekleed een 18cm bakvorm met keukenpapier.
2. Stop alle droge ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en zet aan totdat er geen stukjes meer zijn.
3. Zet ondertussen 1 kopje espresso, het lekkerste is één met notensmaak.
4. Stop vervolgens de natte ingrediënten erbij en zet weer aan tot alles goed gemengd is.
5. Giet over in het taartblik en zet voor 30min. in de oven.
6. Laat de taart een half uur goed afkoelen en ga vervolgens aan de slag met de glazuurlaag.
7. Smelt de chocolade au bain marie samen met de melk en de agavesiroop.
8. Giet de chocolade glazuur over de taart en top eventueel met kokosrasp.
9. Zet een nachtje in de koelkast en je kan aanvalluhhhh!

Liefs Marlou

DSC_0341 bijgesneden.jpg


Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou