Caken en taarten Vegan

Chocolade taart met chocolade glazuur (vegan)

Wie wil dit nou niet: verantwoord van een chocolade taart snoepen. Oh hemeltje wat is hij lekker! Ik ga er niet te veel omheen draaien. Hup snel naar de supermarkt de ingrediënten halen en die keuken induiken. Veel bak plezier!

Ingrediënten
Voor de taart– 250gr bloem
– 200ml
– 75gr kokosbloesemsuiker
– 50ml (noten) espresso
– 25gr cacaopoeder
– 3el + 2el agavesiroop
– 3el kokosolie
– 1tl bakpoeder
Voor de glazuurlaag
– 150ml amandelmelk
– 100gr pure chocola (deze van de appie is vegan)
– 2el agavesiroop

Bereidingwijze
1. Verwarm de oven voor op de 180 graden en bekleed een 18cm bakvorm met keukenpapier.
2. Stop alle droge ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en zet aan totdat er geen stukjes meer zijn.
3. Zet ondertussen 1 kopje espresso, het lekkerste is één met notensmaak.
4. Stop vervolgens de natte ingrediënten erbij en zet weer aan tot alles goed gemengd is.
5. Giet over in het taartblik en zet voor 30min. in de oven.
6. Laat de taart een half uur goed afkoelen en ga vervolgens aan de slag met de glazuurlaag.
7. Smelt de chocolade au bain marie samen met de melk en de agavesiroop.
8. Giet de chocolade glazuur over de taart en top eventueel met kokosrasp.
9. Zet een nachtje in de koelkast en je kan aanvalluhhhh!

Liefs Marlou

DSC_0341 bijgesneden.jpg


Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou