Recepten Snacks

Citroen kokos bites

Vandaag is het nationale vegan dag en dat kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een vegan recept te delen met jullie. Dit is typisch zo een recept waar je moeite moet doen om vanaf te blijven. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, makkelijk voor bezoek dat zich een half uur van te voren meld, mee als snack, een traktatie o.i.d. En met maar 5 ingrediënten, die je hoogst waarschijnlijk allemaal al in huis hebt ben je zo klaar.
bijgesneden.jpg

Ingrediënten voor 10 balletjes
– 20 kleine medjoul dadels
– 30gr gemalen havermout
– 30gr  + 10gr kokosrasp
– 1el agavesiroop
– rasp en paar druppels sap van 1 kleine citroen

Bereidingswijze
1. Week de dadels 15min. in lauw water.
2. Stop alle ingrediënten (op de 10gr kokosrasp na) in de keukenmachine. LET OP: gebruik echt maar een paar druppels citroen sap anders word het beslag te vochtig en kan je er geen balletjes van maken.
3. Draai er balletjes van met je handen en rol door de overgebleven kokosrasp. Blijft het deeg plakken aan je handen? Maak je handen dan een beetje vochtig.

Liefs Marlou
DSC_0288.JPG

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou