Vandaag is het nationale vegan dag en dat kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een vegan recept te delen met jullie. Dit is typisch zo een recept waar je moeite moet doen om vanaf te blijven. Ze staan binnen een handomdraai op tafel, makkelijk voor bezoek dat zich een half uur van te voren meld, mee als snack, een traktatie o.i.d. En met maar 5 ingrediënten, die je hoogst waarschijnlijk allemaal al in huis hebt ben je zo klaar.
Ingrediënten voor 10 balletjes
– 20 kleine medjoul dadels
– 30gr gemalen havermout
– 30gr + 10gr kokosrasp
– 1el agavesiroop
– rasp en paar druppels sap van 1 kleine citroen
Bereidingswijze
1. Week de dadels 15min. in lauw water.
2. Stop alle ingrediënten (op de 10gr kokosrasp na) in de keukenmachine. LET OP: gebruik echt maar een paar druppels citroen sap anders word het beslag te vochtig en kan je er geen balletjes van maken.
3. Draai er balletjes van met je handen en rol door de overgebleven kokosrasp. Blijft het deeg plakken aan je handen? Maak je handen dan een beetje vochtig.
Liefs Marlou