Hardlopen Raceverslagen

COME BACK Halve v Haarlem 2018 5km Bedrijvenloop

Met een dikke vette runners high zit ik dit artikel te schrijven want allemaggies wat had ik deze tijd met dit gemak niet verwacht!

Uitnodiging
Terug bij het begin. Ongeveer 3 maanden geleden kregen wij op het werk een mailtje met de vraag of je mee wilde lopen met de 5km tijdens de Halve van Haarlem via InfoPuntZorg. Met enige twijfel heb ik, na een paar dagen nadenken want op dat moment ging het nog niet toppie met mijn rug, gemaild dat ik wel mee wilde doen als het goed zou gaan met mijn rug. Gelukkig was er nog een plekje en werd ik aan het team toegevoegd. Het bedrijf is een organisatie waar alle vacatures voor de zorg op staan in mijn regio.

Race day
Ik had mezelf voorgenomen niet te hard te lopen en vooral lekker te genieten. Ik zou het zien als een testrun om te kijken waar ik nu sta. Een gemiddeld pace had ik daarom ook niet bedacht. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen, dat was dikke prima! Af en toe brak de zon door en daarbuiten was het ‘lekker fris’.

Omdat ik dus met de bedrijvenloop mee deed moesten we om 12u verzamelen in de VIP ruimte. Hier kregen wij ons startnummer, het shirt en ontmoette we de hele groep. Nadat we allemaal verzameld hadden werd er een groepsfoto gemaakt.

groepsfoto voor.jpeg

Samen met mijn 3 collega’s liepen we nog even over de Grote Markt en maakte we wat foto’s her en der.

Haarlems Dagblad fotohokje bijgesneden.jpg

De wedstrijd
Oké ik geef het toe, de warming up was echt bagger. Ik heb nog nooit zo een slechte voorbereiding gehad. We hebben 2 kleine rondjes gerend en zijn daarna naar het startvak gelopen.

Ik zou toch rustig lopen, dus de eerste kilometer zou ik zien als inlopen.

Het aparte aan deze wedstrijd is dat je tijd pas na 200m lopen ingaat omdat ze de start en de finish op de Grote markt willen maar het ander 5,2 km. Dus de eerste 200m dribbelde ik lekker en zag ik dan maar als inlopen.

Eenmaal over de matten zette ik aan. Die sfeer is echt zo goed dat je gewoon vleugels krijgt. Vooral het eerste stuk door de stad is zo gaaf. Je loopt via een leuk straatje de stad uit waarna je over een bruggetje rent richting een weg die speciaal is afgezet voor het evenement. Ik kik er op als een ‘grote’ weg is afgezet en ik daar dan overheen mag lopen, net zoiets als de Dam tot damloop waar je door de Ijtunnel rent. Mijn horloge tikte de eerste km af in 4:30. Oké dit was niet helemaal het plan (nee ik had geen plan maar dit was echt te snel) maar op dat moment liep het gewoon lekker ontspannen. Ik heb toen maar besloten om te kijken hoe lang ik dat tempo ging volhouden. Een beetje jammer was alleen dat mijn horloge elke keer 200m later als de borden de kilometer aangaf en mijn horloge uiteindelijk een afstand van 4,8km meten ipv 5. Dus dat klopt niet helemaal. Maar goed, ik liep lekker verder en genoot van elke stap die ik zette. Volgens mij heb ik 5km met een big smile op mijn gezicht gelopen. Bij ongeveer km 2,5 stonden mijn opa en tante, zo leuk om hun te zien. Ik stak een duim omhoog en rende vrolijk verder. Ook stond daar DJ Flyon, een regionale DJ die bij veel hardloopevenementen in de omgeving aanwezig is. Ook van hem kreeg ik een succes woordje. Zo leuk als er allemaal bekende langs de kant staan. Bij km 4 had ik een mis pas en schoot het even in mijn rug. Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen en ging wandelen, ja ik wandelen, iets wat ik normaal nooit doe bij een wedstrijd maar ik moest van mezelf. Ik liep even 10 seconden en gelukkig zakte het weer. Gek genoeg was dit het stuk waar ik bijna langs mijn huis liep, ongeveer 400m. Ik begon weer te rennen en heb maar een iets lager tempo aangenomen, ongeveer 4:45/km. Voor de tweede keer liepen we een stukje over de Zijlweg waarna we weer via hetzelfde bruggetje de stad inliepen. De laatste 400m kon ik nog iets aanzetten waarna ik met mijn armen omhoog over de finish kwam in een tijd van 23:02. Yesss, de eerste wedstrijden na 10 maanden blessureleed is een feit!! Eindelijk mag ik weer een medaille in ontvangst nemen.

Medaille kerk.jpg

Nadat ik weer terug liep naar de VIP tent keek ik op mijn horloge en zag ik gewoon dat mijn hartslag gemiddeld 164 was! Met een gemiddelde pace van 4:36/km en een eindtijd van 23:02 kan ik echt alleen maar blij zijn, als ik niet had hoeven te wandelen had ik gewoon in de 22min gelopen! Ik maakte deze foto want die lach kreeg ik niet van mijn gezicht af.

selfie 023runsquad shirt en medaille.JPG

Wat mijn volgende wedstrijd word? Als alles zo door gaat de Heemstede loop, of het de 5 of 10km word kan ik nog niet zeggen. Ik denk de 5, even kijken of we weer wat sneller kunnen. 
Heb jij mee gedaan gisteren of een andere wedstrijd gelopen? Let me know in een comment!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou