Persoonlijk

Doelen 2021

Met 2020 achter ons, waar de wereld aan het vechten was tegen een pandemie, lijkt er nu hoop dat alles weer een beetje normaal gaat worden. Na een aantal landen gaan wij in Nederland deze maand ook starten met de vaccinaties.

Maar goed, laten we nu niet weer een heel artikel over Corona gaan schrijven want dat is niet de bedoeling, heel het internet staat er al vol mee.

Mijn doelen voor 2021.
ik verdeel ze even onder in 2 categorieën: sport & persoonlijk.

Op sportgebied heb ik 2 doelen: een snelle 5km, het liefste onder de 20min en de marathon van Rotterdam in oktober (als het Corona het toe laat). Al een aantal jaren wil ik een 5km onder de 20min lopen, ik vind dat een magische grens. Mijn PR staat op 21.24min maar die is uit het jaar 0, lees 5 jaar geleden. Toen liep ik een wedstrijd waar ik eigenlijk helemaal geen zin in had, dat heb ik overigens zelden dus dat was al bijzonder, maar misschien daarom liep ik wel een PR. Daarna ben ik voor de langere afstanden gaan trainen en heb ik de 5km gelaten voor wat het was. Toen ik voor de marathon van Amsterdam aan het trainen was merkte ik dat, ik de bekende 1000 meter trainingen, vrij constant liep zonder er al te veel moeite voor hoeven te doen. Misschien ook wel omdat ik het een fijne afstand vind. 2,5e rondjes op de atletiekbaan is ook zo voorbij. Daarentegen vind ik alles vanaf de 1200m verschrikkelijk, gek hè? Het is maar 200m verder. Maar goed, terug naar mijn doel. Omdat ik nu al een aantal maanden niet heb gesport, lijkt mij dit wel een mooi doel. Het is niet te ver en ik merkte al vrij snel dat ik mijn duurlopen van 5km best wel rap liep en met een relaxt gevoel. Kwestie van snelheid opbouwen en blessure vrij blijven!! Ik ga mijn trainer vragen voor een schema zodat ik ook echt moet. Ik merkte de laatste 2 weken dat het een beetje ontbrak aan motivatie. Ik deed maar gewoon wat en trainde wanneer ik wil. Daarom schrijf ik dit artikel ook, nu kom ik er niet meer onderuit. En even voor de duidelijkheid: ik wil niet te veel druk op mezelf leggen. Maar het hebben van een doel lijkt mij een goede stap!
Dan het tweede doel: de marathon van Rotterdam. Zoals velen van jullie misschien al weten zou ik deze in april vorig jaar lopen. Lees anders hier het artikel met de terugblik op 2020. Maar goed, Corona gooide roet in het eten wat achteraf gezien voor mij wel goed uitkwam! In 2020 is er veel gebeurd en dit wil ik afsluiten met de marathon van Rotterdam. Waarom helemaal in oktober 2021? Tja, ik verwacht niet dat er al eerder een marathon zal plaatsvinden en aangezien deze gepland stond in de periode dat ik graag wil afsluiten, en het een bucketlist dingetje is, wil ik hem gewoon lopen! Ik vermoed dan ook dat het een hele emotionele race zal worden maar in ieder geval één die ik nooit zal vergeten. Een doel qua tijd? In 2020 wilde ik gewoon lekker lopen en kijken wat erin zat en voor nu blijft dat zo. Misschien verandert dat wel in de loop van het jaar, maar mijn grootste doel zal worden het uitlopen & genieten!!

Op persoonlijk gebied heb ik ook wat mooie doelen. Ik wil namelijk de lessen van het afgelopen jaar mee nemen in de rest van mijn leven. Gaat dat van de ene op de andere dag? Zeker niet! Hier moet ik aan werken, stapje voor stapje. Zo wil ik meer voor mezelf opkomen. In plaat van altijd maar te doen wat anderen willen en goed is voor anderen, wil ik meer naar mijn eigen gevoel luisteren. Neem een voorbeeld: mijn ontslag van afgelopen december. Een mega grote stap maar uiteindelijk was het zo een opluchting en vroeg ik mezelf af waarom ik het niet eerder had gedaan, ik denk dat ik er toen nog niet klaar voor was. Dit voelde achteraf ook als een stukje afsluiting wat bij het hele proces hoorde.

Volg je hart en je gevoel, luister naar ze.

Als ik wel eens twijfel aan mijn gevoel denk ik terug aan het moment in december, wanneer ik eindelijk ééns voor mezelf koos. Het gaf mij zo veel rust toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt en nog steeds ben ik erg trots op dit moedige besluit. Lees hier het artikel waarin ik dit uitgebreid beschrijf.
Ook wil ik meer naar mijn lichaam leren luisteren: vraagt het om rust, dan neem ik dat. Natuurlijk hoeft het niet altijd, maar iets vaker kan geen kwaad. Ik wil niet weer zover doorgaan en in dezelfde situatie als afgelopen jaar belanden.
Daarnaast wil ik meer gaan schrijven. Ik krijg er vaak leuke reacties op en merk dat het mij goed doet, lees het letterlijk van mij af kunnen schrijven. Buiten dat wil ik mensen helpen met mijn eigen ervaringen. Ik weet hoe verschrikkelijk moeilijk het is om toe te geven aan een depressie, hulp te zoeken en erover te praten met mensen. Ik ben er namelijk van overtuigd, dat als je het zelf niet hebt meegemaakt, je niet weet hoe het is! Voorheen dacht ik altijd, als ik iemand hoorde die depressief was “joh, denk aan iets leuks en ga door”. Maar nee, ik heb het al vaker gezegd: zo easy is het dan niet meer! Ik heb een aantal mensen gesproken die het zelf ook mee hebben gemaakt, of het in nabije kring hebben gezien, en je merkt gewoon verschil. Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat je het niet moet bespreken met de rest, juist wel want misschien begrijpen ze het meer. Maar met een ervaringsdeskundige erover praten luchtte mij heel erg op. Even het gevoel krijgen dat je niet de enige bent die dit mee maakt of heeft mee gemaakt en iemand die je tips geeft! Dus zit jij in eenzelfde situatie, heb je erin gezeten en wil je er over praten of heb je iemand die bij je die het meemaakt en wil je tips? Stuur mij gerust een mailtje of een berichtje via Instagram of Facebook. Mijn gegevens staan in de contact pagina in het menu.
Dan nu mijn laatste persoonlijke doel: weer genieten! Iets wat ik de afgelopen 2 weken steeds meer ben gaan doen en dat wil volhouden. Genieten van het leven zoals ik dat wil. Lekker sporten, gezonde (of ongezonde) receptjes bedenken, schrijven en genieten van mijn lieve beestjes/familie en vrienden om mij heen. Marlou is terug, sterker dan ooit en ze laat zich niet meer zo over haar heen lopen!💪🏼

Heb jij ook doelen gesteld voor 2021 en zo ja, wat zijn die dan?

Virtuele knuffel en liefs Marlou😙

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou