Persoonlijk

Eerste week op mijn nieuwe werk

Hi daar ben ik weer!
Na een drukke en vooral hele informatieve week op mijn nieuwe werk is het weekend, even lekker bijkomen en alles laten bezinken. Hoe mijn week was lees je hieronder.

Maandag
De week begon met een soort introductiedag. We hadden afgesproken op het hoofdkantoor in Velsen Noord en een aantal nieuwe planners ontmoet. En ook collega’s die al eerder als planner werkten, of collega’s uit de zorg die de overstap naar de planning hadden gemaakt. Het was een fijne dag met heel veel informatie. Na een gezamenlijke start ben ik ingewerkt door de huidige planner die nog tot 1 april blijft.
Om even bij te komen van alle indrukken heb ik ’s avonds een heerlijke training op de atletiekbaan gevolgd: 12x200m en dat ging vrij ontspannen. Heerlijk kort werk, ondertussen lekker kletsen met moeders over o.a. het werk. Daarna voelde ik mij dan ook weer klaar voor de volgende dag

Dinsdag
De tweede dag ontmoette ik de (oud) planner die per 1/3 weg is. Ook door haar fijn ingewerkt en weer veel info gekregen. Wat ik merk bij alle collega’s is dat ze zo open en vriendelijk zijn. Iets wat ik heel prettig vind.
’s Middags door een andere collega ingewerkt en daarna nog een aantal dingetjes geregeld zoals inlogcodes/werktelefoon.

Woensdag
De woensdag is mijn vaste vrije dag wat ik erg prettig vind. Ik ga goed op een tussendagje vrij, even bijkomen. Huisje netjes maken, stofzuigen, boodschapjes doen enz. Daarna had ik een uitje voor mezelf geboekt, even naar de Hema voor wat spulletjes. Bizar dat het als een uitje voelt maar ook fijn om het weer te kunnen.
’s Avonds stond er een training op de planning maar omdat ik s middags ineens heel moe was, het eigenlijk al de hele dag koud had en mijn lichaam het signaal afgaf dat ik op tijd naar bed moest gaan heb ik de training geskipt. Ik heb na het eten en een rondje met Luna een warme douche genomen, nog even op de bank gehangen en ben al vroeg naar mijn bed gegaan.

Donderdag
De eerste werkdag op locatie zelf. Ik was er al eens voor een klikgesprek met de teamcoach en nu als echte werknemer was het de eerste dag. Al gelijk toen ik binnen kwam voelde het als een warm welkom, dat gevoel had ik met het klikgesprek ook en nu was het nog sterker aanwezig. De dag verliep prima, heb een kleine rondleiding door het gebouw gekregen, wat medewerkers ontmoet en al wat werkzaamheden verricht. Om 17u ging ik met een onwijs goed gevoel naar huis. Dat ik weer met plezier naar mijn werk ga is zo onwijs fijn en geeft zoveel energie.

Vrijdag
De laatste dag van de week liep ik mee met een planner van een andere locatie. Het fijne aan deze dag was dat wij erachter kwamen dat we heel veel overeenkomsten hebben. We denken en werken veel hetzelfde, zijn leergierig, hebben beide dezelfde achtergrond (komen uit de zorg) en houden van een uitdaging. ’s Middags had ik nog een afspraak bij de ICT om het programma, waar we mee werken, uitgelegd te krijgen. Daar stond ik na 5min alweer op de gang. Ik weet van mezelf dat ik vrij technisch ben dus dit soort dingen leer ik heel snel. Daar kwam ze ook achter en had me eigenlijk niet heel veel meer uit te leggen.

Zaterdag
Het weekend begon ik zonder wekker. Rustig wakker worden en genieten van mijn vrije dagen, dat waren mijn plannen. s Ochtends heb ik het huisje weer schoongemaakt en s middags ben ik naar een vriendin geweest.

Zondag
De laatste dag van de week begon met een duurloopje samen met moeders, 6 rustige kilometers. Daarna heb ik mijn auto schoon gemaakt want die was echt heel vies, zat helemaal onder het Saharazand en s middags heb ik atletiek EK indoor indoor gekeken en heb ik mijn laptop opgeschoond.

Dit was een fantastische week!

Bovenstaande zin zegt het al. Het was een heerlijke week. Een warm welkom met veel fijne collega’s en medewerkers. Ik snap nu wel waarom ik zulke goeie verhalen hoor over de locatie waar ik werk. Maar ook het contact met mijn collega planners is zo soepel en vriendelijk. Ik ga het hier onwijs naar mijn zin krijgen, dat is één ding dat ik zeker weet.

Op hardloop gebied was het even rustig, maar dat was te verwachten. Ik wist dat ik deze week erg moe zou zijn door alle nieuwe informatie maar dat is logisch. Het was een heerlijk weekend waar ik veel geknuffeld heb met Luna want die heb ik wel echt gemist op mijn werk. Ik hoop dat zij per 1/4, of misschien al eerder, mee kan! 🙂 Al moet ik eerlijk zeggen dat het warme welkom dat ik krijg als ik thuis kom ook erg fijn is.

Hoe was jullie week?

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou