Ontbijt Recepten

Fluffy (kokos) pannenkoekjes

Dit recept moeten jullie echt proberen! Al een tijdje was ik opzoek naar hét ingrediënt voor de perfecte fluffy pancakes. Laatst was Chefmetlef te gast bij de Ziggo en gaf dé ultieme tip: kwark. Zo gezegd zo gedaan en inderdaad wat een dikke pannenkoekjes krijg je hier van! Het beslag is erg droog maar dat hoort anders krijg je natuurlijk geen fluffy pancakes! Je kan natuurlijk een kwark smaak naar keuze halen maar voor diegene die net zo van kokos als ik is deze variant wel echt aan te raden!

Ingrediënten voor 1 stapel van 5/7 pannenkoekjes
Beslag
– 200gr kokos kwark van campina
– 100ml havermeel (havermout malen tot meel)
– 150ml melk

Topping
– frambozen
– blauwe bessen
– kokosrasp
– honing of agavesiroop

Om in te bakken
– kokosolie

Bereidingswijze
1. Maal de havermout tot meel, weeg de kwark af. Stop alle ingrediënt voor het beslag in een kom en mix met een garde. Het beslag word een beetje plakkerig en is erg dik maar dat is normaal!
2. Verwarm een beetje kokosolie op in een koekenpan.
3. Gebruik ongeveer 2 grote el beslag per pannenkoekje. Bak elke kant 5min. op middelhoog vuur. Als je ze wilt omdraaien moet je de spatel er snel onder schuiven, bij voorkeur een plastic spatel. Anders breken ze.
4. Serveer op het bord en top met de blauwe bessen, frambozen en kokosrasp.

Je kan het natuurlijk ook met naturel kwark of een andere smaak maken. Kies je voor naturel? Top dan met wat agavesiroop.

Liefs Marlou

DSC_0287.JPG


Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou