Dit recept moeten jullie echt proberen! Al een tijdje was ik opzoek naar hét ingrediënt voor de perfecte fluffy pancakes. Laatst was Chefmetlef te gast bij de Ziggo en gaf dé ultieme tip: kwark. Zo gezegd zo gedaan en inderdaad wat een dikke pannenkoekjes krijg je hier van! Het beslag is erg droog maar dat hoort anders krijg je natuurlijk geen fluffy pancakes! Je kan natuurlijk een kwark smaak naar keuze halen maar voor diegene die net zo van kokos als ik is deze variant wel echt aan te raden!
Ingrediënten voor 1 stapel van 5/7 pannenkoekjes
Beslag
– 200gr kokos kwark van campina
– 100ml havermeel (havermout malen tot meel)
– 150ml melk
Topping
– frambozen
– blauwe bessen
– kokosrasp
– honing of agavesiroop
Om in te bakken
– kokosolie
Bereidingswijze
1. Maal de havermout tot meel, weeg de kwark af. Stop alle ingrediënt voor het beslag in een kom en mix met een garde. Het beslag word een beetje plakkerig en is erg dik maar dat is normaal!
2. Verwarm een beetje kokosolie op in een koekenpan.
3. Gebruik ongeveer 2 grote el beslag per pannenkoekje. Bak elke kant 5min. op middelhoog vuur. Als je ze wilt omdraaien moet je de spatel er snel onder schuiven, bij voorkeur een plastic spatel. Anders breken ze.
4. Serveer op het bord en top met de blauwe bessen, frambozen en kokosrasp.
Je kan het natuurlijk ook met naturel kwark of een andere smaak maken. Kies je voor naturel? Top dan met wat agavesiroop.
Liefs Marlou
