Diner Recepten

Gepofte zoete aardappel met guacamole

Zoete aardappel vind ik heerlijk, je kent vast de zoete aardappel friet variant al maar je kan zoveel meer met dit product. Één van mijn recepten die nog meer vaak maak is een gepofte zoete aardappel. Vrij simpel te maken want de oven doet vooral zijn werk en in de tussentijd maak jij de vulling klaar. Wast vast af en dekt de tafel.

Ingrediënten voor 2 aardappels
– 2 zoete aardappels
– 2 baby avocado’s of 1 grote
– 2el maïs
– 2el kidneybonen
– 2 handjes rucola sla (veldsla kan ook)
– 1 tomaat
– guacamole kruiden

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de aardappel grondig schoon onder een lauwe kraan en snijd hem door midden, niet helemaal!! Laat hem aan de onderkant ‘dicht’.
3. Prik over de rest van de aardappel gaten met een vork.
4. Rol in aluminiumfolie en zet voor 40min in de oven.
5. Maak ondertussen de quacamole zoals aangegeven staat op de verpakking.
6. Snij de tomaat in kleine stukjes.
7. Wanneer de zoete aardappel klaar is leg je er eerst een laagje quacamole in. Vervolgens verdeel je de tomaat, maïs en kidneybonen erover. Top af met een de sla en eetsmakelijk!

Zoete aardappel is erg machtig van zichzelf maar als je het te weinig vind kan je er ook nog een salade bij maken.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou