Diner Recepten

Gevuld Turks brood met kip

Dit was een typisch gevalletje: je staat in de winkel, ziet een product liggen en er schiet een recept te binnen. Zo stond ik vanmiddag in de Lidl en bedacht ik ter plekke dit lekkere broodje kip. Al enige tijd wilden ik een recept maken met Turks brood maar kwam het er niet van. Vandaag was het moment daar en oelala wat is dit lekker geworden! Snel naar de superkant hollen zou ik zeggen.

Ingrediënten voor 3/4 personen
– 1 turks brood
– 500gr kip shoarma of kip naar keuze
– 2 tomaten
– 3/4e komkommer
– zongedroogde tomaatjes
– rucola
– kruidenkaas met knoflook en kruiden
– pesto

Bereidingswijze
1. Verwarm de kip in een koekenpan zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Snij het brood dwars door midden en smeer de bodem met kruidenkaas en de deksel met pesto.
3. Snij de tomaten en komkommer in plakjes en leg op het brood.
4. Leg de zongedroogde tomaatjes erop.
5. Wanneer de kip klaar is strooi je dit over het brood.
6. Als laatste leg je de rucola erop en klaar is jouw maaltijd. Ik vind het altijd lekker om een theelepel van het sap van de zongedroogde tomaten over een maaltijd te strooien. Dit sausje is altijd lekker van smaak. In dit geval deed ik dat ook.
Eetsmakelijk!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou