Diner Recepten

Gevulde paprika’s (vegan)

Vroeger at ik dit geregeld thuis. Het fijne aan dit recept is dat je het eindeloos kan variëren. Zo gebruik je de ene keer rijst en de andere keer couscous of gebruik je de ene keer champignons als groente en de volgende keer tomaatjes, maïs of courgette en aubergine. Of je gebruikt gehakt in plaats van kip. Zo is het nooit het hetzelfde. Buiten dat is het een vrij simpel gerecht. Wanneer je staat te wachten op de oven kan je een gedeelte van de afwas al weg werken.

Ingrediënten voor 2/3 personen
– 3 paprika’s
– 400gr vegetarische kip, gewone kan ook maar dan is hij natuurlijk niet meer vegan
– 200gr champignons
– 150gr couscous
– 150ml water
– 125gr ongezouten cashewnoten
– 1 bouillonblokje (groente)
– 1 middelgrote ui
– 2 teentjes knoflook
– ketjap
– peper
– zout
– basilicum

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook water in de waterkoker. Wanneer dit klaar is doe je dit in een maatbeker met het blokje bouillon.
3. Wacht totdat het bouillonblokje is gesmolten en doe het water bij de couscous. Roer goed door gedurende 7min.
4. Ondertussen besprenkel je de kip met de ketjap. Laat dit heel even inweken.
5. Vervolgens snij je de knoflook en ui en fruit je dit in een pan goudbruin.
6. Stop vervolgens de kip in de pan en laat 8 min. meebakken.
7. Als laatste stop je de champignons en cashewnoten erbij en laat je het nog 5 min. op laag vuur staan.
8. Snij ondertussen de kapjes van de paprika’s eraf en hol ze uit.
9. Stop het mengsel in de paprika en zet ze voor 20 min. in de voorverwarmde oven. Ook de kapjes doe je in de oven. Je kan er natuurlijk nog kaas overheen doen met de kapjes eraf maar dan is het niet meer vegan.
10. Wanneer dit klaar is strooi je er nog wat peper en basilicum overheen en voilá jouw gevulde paprika’s zijn klaar om te eten. Eet smakelijk!
Ps. je houd een flinke inhoud over wat niet in de paprika’s past. Eet jij het dus met meerdere personen, koop dan alleen wat paprika’s bij. Je kan het er ook los bij eten of warm het de volgende dag nog een keer op of bewaar het in de vriezer en neem het een keer mee naar je werk!

Liefs Marlou
DSC_0578.JPG

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou