Recepten Snacks Vegan

Gezonde bounthy (vegan)

Vinden jullie het ook zo lastig om de bounthy’s te laten staan? Als er bij mij bijvoorbeeld een doos celebrations voor mijn neus staat moet ik mij echt beheersen! Dit recept wilde ik al enige tijd maken en van de week is het ervan gekomen.

Ingrediënten voor ongeveer 9/10 bounty’s.
– 150gr kokosrasp
– 4el kokosolie
– 2tl agavesiroop
– 150gr chocolade 85% of hoger

Benodigdheden
– vierkant cakeblik
– keukenmachine
– pannetje
– vriezer

Bereidingswijze
1. Smelt de kokosolie in een pannetje en doe samen met de kokosrasp en de agavesiroop in de keukenmachine. Maal ongeveer 1-2min. Het is dan plakkerig.
2. Bekleed ondertussen het bakblik, inclusief de randen, met keukenpapier.
3. Giet de kokosrasp erin en druk plat met je handen of lepel.zorg dat het ongeveer 3/4cm hoog is.
4. Zet voor 30min. in de vriezer.
5. Haal uit de vriezer en snijd in jouw gewenste vormen. Ik maakte er repen van.
6. Smelt de chocolade au bain marie.
7. Doop de repen één voor eén erin, ik gebruikte 2 vorken, en leg op een bordje met bakpapier (kan gewoon het bakpapier van het bakblik) Als je het leuk vind kan je met je vork nog even op de bovenkant van de chocolade drukken zodat je van die strepen krijgt.
8. Zet ze 30min. in de vriezer, bewaar ze bij warm weer in de koelkast.
Voilá, jouw healthy bounthy’s zijn klaar. Enjoy it. 

Heb je het recept gemaakt? Laat mij het even weten dat vind ik leuk.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou