Vinden jullie het ook zo lastig om de bounthy’s te laten staan? Als er bij mij bijvoorbeeld een doos celebrations voor mijn neus staat moet ik mij echt beheersen! Dit recept wilde ik al enige tijd maken en van de week is het ervan gekomen.
Ingrediënten voor ongeveer 9/10 bounty’s.
– 150gr kokosrasp
– 4el kokosolie
– 2tl agavesiroop
– 150gr chocolade 85% of hoger
Benodigdheden
– vierkant cakeblik
– keukenmachine
– pannetje
– vriezer
Bereidingswijze
1. Smelt de kokosolie in een pannetje en doe samen met de kokosrasp en de agavesiroop in de keukenmachine. Maal ongeveer 1-2min. Het is dan plakkerig.
2. Bekleed ondertussen het bakblik, inclusief de randen, met keukenpapier.
3. Giet de kokosrasp erin en druk plat met je handen of lepel.zorg dat het ongeveer 3/4cm hoog is.
4. Zet voor 30min. in de vriezer.
5. Haal uit de vriezer en snijd in jouw gewenste vormen. Ik maakte er repen van.
6. Smelt de chocolade au bain marie.
7. Doop de repen één voor eén erin, ik gebruikte 2 vorken, en leg op een bordje met bakpapier (kan gewoon het bakpapier van het bakblik) Als je het leuk vind kan je met je vork nog even op de bovenkant van de chocolade drukken zodat je van die strepen krijgt.
8. Zet ze 30min. in de vriezer, bewaar ze bij warm weer in de koelkast.
Voilá, jouw healthy bounthy’s zijn klaar. Enjoy it.
Heb je het recept gemaakt? Laat mij het even weten dat vind ik leuk.
Liefs Marlou