Diner Recepten

Gezonde kapsalon

Dit gaan jullie vast niet geloven, maar ik heb een gezonde kapsalon gemaakt! Laatst kwam ik op instagram bij Vivavivera een foto tegen en kwam er maar één ding in mij op; dit kan ik ook en moet ik proberen! Het resultaat is verbluffend goed! Oké niet helemaal gezond want ik gebruik geen gezonde saus, maar hé genieten moet ook! 80/20% zeg ik altijd! 80% gezond, 20% ongezond. Of eet dit tijdens je cheat day, zo heb je maar een klein stukje cheat en meer healthy! Plus het is echt magnifiek lekker! Dus snel kijken wat je nodig hebt en die keuken in!

Ik was iets te enthousiast met de mayonaise …

Ingrediënten voor 1 persoon
– 6 plakken komkommer
– 1 grote zoete aardappel
– 1 tomaat
– 1el Yoghurt mayonaise
– 1tl olijfolie
– 0,5 ui
– 0,5 pakje Plantaardige kipstukjes van Vivera (deze)
– kaas (ik gebruik deze)
– handje veldsla
– ketchup
– paprika poeder

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Was de zoete aardappel & snijd hem in patat vormen.
3. Maak een dressing door de olijfolie en de paprika te mengen in een bakje, giet dit over de zoete aardappel frietjes.
4. Zet voor 20min. in de oven, schep na 10min. even om.
5. Bestrooi de kipstukjes met kip kruiden.
6. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui.
7. Wanneer de zoete aardappel klaar is leg je deze op de bodem van het bakje. Vervolgens leg je daarop in de volgende volgorde; kip stukjes, paprika, ui en besprenkel met kaas of leg er een plak kaas op. Ik gebruik formaggio kaas omdat ik hier meer smaak aan vindt zitten.
8. Zet voor 8 min in de oven.
9. Ondertussen snijd je de komkommer en tomaat in reepjes.
10. Wanneer de oven klaar is leg je in de volgende volgorde de groentes erop; komkommer, tomaat en sla.
11. Drizzle de yoghurt mayonaise en de ketchup erover en aanvallen maar!

Laten jullie weten of jullie ook zo gesmuld hebben? Ik zou hem zo morgen weer kunnen eten en normaal eet ik niet graag 2 dagen achter elkaar hetzelfde dus dit zegt genoeg!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou