Recepten Snacks

Gezonde snickers (vegan)

Voor welke ga jij altijd wanneer er een bak celebrations tevoorschijn komt? Ik ga altijd voor de snicker of bounthy (hoe kan die laatste ook anders met mijn kokos verslaving). Alleen zijn dit natuurlijk hele ongezonde snoepjes en je eet er al gauw te veel van. Dus maakte ik een gezonde variant. Ook hierbij had ik moeite niet alles in één keer op te eten maar ze zijn een stuk verantwoorder, als je het er bij 1 of 2 laat.

Ingrediënten voor 15 bites
Bodem
– 100gr dadels
– 100gr havermeel
– 2el gesmolten kokosolie
– 0,5el speculaas en koekkruiden

Karamellaag
– 150gr dadels
– 2el 100% pindakaas
– 2 handjes gezouten pinda’s

Toplaag
– 150gr pure chocolade (85% of hoger) deze van de appie is vegan.

Bereidingswijze
Bodem
1. Weeg de dadels af en zet in een bakje met lauw water voor 10/15min.
2. Pak een bakblik of schaaltje van ongeveer 24x24cm en bekleed deze met bakpapier.
3. Ondertussen maal je de havermout tot meel en smelt je de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
4. Voeg de koek en speculaaskruiden aan de havermout toe en doe apart in een beslagkom.
5. Wanneer de dadels klaar zijn doe je deze in de keukenmachine. Laat draaien tot de dadels gemalen zijn. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe.
6. Zet voor 1 tot 1,5 uur in de vriezer.

Karamel laag
1. Week zoals hierboven weer de dadels.
2. Doe samen met de pindakaas in de keukenmachine tot het éen bal word.
3. Haal het bakblik uit de vriezer en verdeel de bal gelijkmatig over de bodem.
4. Druk de pinda’s erin en zet voor 15min in de vriezer.

Top laag
1. Smelt de chocola au bain marie en giet vervolgens over de karamel laag.
2. Zet voor 2 uur in de vriezer.

Snijd er stukken van jouw gezonde snickers zijn klaar, smullen maar! Lekker bij een kopje koffie.
DSC_0032 (blog).JPG

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou