Iedereen kent onderhand de frappuccino bij de Starbucks wel. Deze is heerlijk en moet ook af en toe wel kunnen maar is niet echt super gezond. Nu ben ik de laatste tijd een beetje aan het experimenten met koffie. Zo ben ik ook aan de slag gegaan met een gezonde(re) frappuccino. Je kan 2 varianten kiezen: de gezonde zonder slagroom of de ongezonde(re) met slagroom. Doe lekker waar jij op dat moment zin in hebt want hey soms kan het gewoon he? Je moet ook genieten! Komt die hoor.
Ingrediënten voor 1 frappuccino
– 1 nespresso kopje
– 1 banaan
– scheut amandelmelk
– 6 ijsklontjes
Optioneel (eventueel)
– slagroom
– caramel siroop
Bereidingswijze
1. Zet koffie en zet voor ongeveer 15/30min. in de koelkast tot het goed koud is.
2. Mix alle ingrediënten, behalve de topping natuurlijk, in een blender totdat de banaan en de ijsklontjes goed gemalen zijn.
3. Giet over in je beker en top af met slagroom en/of caramel siroop.
Liefs Marlou