Hardlopen Raceverslagen

Raceverslag Heemstedeloop 2018 5km

Mijn tweede wedstrijd na mijn blessureperiode is een feit! Of ik hem liep zoals ik had gehoopt lees je hieronder.

Planning

Zoals je misschien in het raar verslag van de Halve v Haarlem al las wilde ik hier in de 21/22min lopen. Tijdens de halve v Haarlem voelde ik mij zo sterk dat ik er alle vertrouwen in had! Ik begon weer met 2 keer in de week interval en 2 keer duurlopen. Tot kilometer 10 was het elke week 500m verder in mijn duurloop en vanaf de 10km 1km! Tot zo ver zit ik op 12 & gaat het dus goed! 

Enkel en niet fit
Echter gooide mijn enkel 2 weken geleden roet in het eten. Tijdens een training maakte ik een misstap en ging ik een beetje door mijn enkel. En zoals jullie mij onderhand al kennen ben ik niet gestopt! Want nee “een klein mis stapje, vast niks aan de hand!” Echter werd hij daarna toch wat dik en voelde hij niet heel fijn. Toch maar even voor de zekerheid fysio (boyfriend) laten checken en gelukkig was er niks ergs aan de hand! Even rustig aan dus maar en wanneer ik ging trainen even een tapete als extra ‘steuntje’.

En alsof dat nog niet genoeg was werd ik zaterdag ochtend wakker met een verstopt verkouden hoofd! Het zat eraan te komen met die temperatuur verschillen maar het kwam nu echt niet uit! Eigenlijk nooit, maar al helemaal niet tijdens een wedstrijd.

Plannen gewijzigd
Uiteindelijk heb ik dus maar mijn plannen gewijzigd en heb ik gewoon lekker gelopen.

De race
De eerste 200m was slalommen tussen de bedrijvenloop. Sorry organisaties maar ik heb echt altijd een hekel als dat startvak vooraan start, ze lopen rijen dik en, voor mij, traag. En ja, ook nu ik niet fit was.

Maar goed, na hun ingehaald maar even de vaart erin gezet. Echter ging mijn lichaam na nog geen kilometer al gelijk protesteren en heb ik maar een stapje terug gedaan. Mijn hartslag was al snel hoog en het liep ook gewoon niet lekker. Maar oooo wat was het een mooi parcours! Volgend jaar ga ik zo wie zo de 10 doen, dan kan ik het rondje twee keer lopen!

Maar goed, na 23:28min kwam ik over de finish wat mij eigenlijk nog reuze mee viel ma de 23:02 in Haarlem.

Zoals jullie zien ziet het er alles behalve ontspannen uit! Dit was vlak voor de finish.
Op naar de volgende wedstrijd waar ik wel fit aan de start zal staan!

Het was ook weer een geslaagd dagje met de 023runsquad! Bijna iedereen liep mee en we hebben weer wat nieuwe members ontmoet!

Liep jij nog een wedstrijd dit weekend?

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou