De jam potten in de supermarkt zitten vol met toegevoegde suikers, iets wat helemaal niet nodig is want in fruit zelf zit al een hoop suiker. Daarom maakte ik mijn eigen jam. Simpelen dan dit ga je het niet krijgen en ook nog eens lekker, wat wil je nog meer?
Ingrediënt
– 1 pakje diepfries zomerfruit of ander fruit zoals aardbeien, frambozen.
Bereidingswijze
1. Doe het bevroren fruit in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur, blijf goed roeren anders bakt het aan!
2. Wanneer het gaat pruttelen zet je het nog 5min. op laag vuur.
3. Vervolgens stop je het in een bakje en zet je de blender erop.
4. Giet het over in een leuk potje & voila jou jam is klaar! Ik zei toch dat het simpel was.
Ik vind het heerlijk om jam op een beschuitje te doen. Op de havermout is bijvoorbeeld ook erg lekker en het geeft een frisse smaak aan je havermoutje.

Liefs Marlou