Recepten Sauzen en dips

Home made jam

De jam potten in de supermarkt zitten vol met toegevoegde suikers, iets wat helemaal niet nodig is want in fruit zelf zit al een hoop suiker. Daarom maakte ik mijn eigen jam. Simpelen dan dit ga je het niet krijgen en ook nog eens lekker, wat wil je nog meer?

Ingrediënt
– 1 pakje diepfries zomerfruit of ander fruit zoals aardbeien, frambozen.

Bereidingswijze
1. Doe het bevroren fruit in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur, blijf goed roeren anders bakt het aan!
2. Wanneer het gaat pruttelen zet je het nog 5min. op laag vuur.
3. Vervolgens stop je het in een bakje en zet je de blender erop.
4. Giet het over in een leuk potje & voila jou jam is klaar! Ik zei toch dat het simpel was.

Ik vind het heerlijk om jam op een beschuitje te doen. Op de havermout is bijvoorbeeld ook erg lekker en het geeft een frisse smaak aan je havermoutje.

jam voor beschuit midden.JPG

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou