Dranken Recepten

Ijskoffie met amandelmelk

Voor de koffie liefhebbers heb ik een lekker ijskoffie recept! Ik drink pas sinds 2 jaar koffie en heb sinds vorige week een nespresso apparaat, zo blij als een klein kind dat ik ermee ben! 
Met de zomerse temperaturen van de afgelopen weken en aankomende weken is het lekker om een koude koffie te drinken. En zoals jullie mij onderhand kennen heb ik daar een ‘gezondere’ variant van gemaakt. Koffie is namelijk al niet mega ongezond maar door de amandelmelk die ik gebruik is hij nog gezonder en vooral nog lekkerder!

Ingrediënten voor 1 kop koffie
– 3 ijsklontjes– 1 nespresso cupje, ik gebruikte de lungo maar je hebt ook speciale ijskoffie cups.
– 150ml amandelmelk van Alpro
– 1tl suiker vrije caramel siroop van Monin (ik kocht de suikervrije variant bij de Sligro, de niet suiker vrije variant is te koop bij de AH) Ze hebben heel veel smaken waaronder ook hazelnoot en vanille.

Benodigdheden
– nespresso apparaat met melkopschuimer met koude functie of pannetje om de melk op te kloppen.

Bereidingswijze
1. Zet je koffie apparaat aan en laat opwarmen.
2. Doe de amandelmelk in de melkopschuimer en zet op de koude stand. Als je geen melk hebt klop je de melk op in een pannetje.
3. Doe ondertussen in een glas de ijsklontjes.
4. Giet de opgeklopte melk over in het glas en zet de koffie.
5. Als laatste doe je de caramel siroop erin en voilá jou ijskoffie is klaar!
Enjoy it!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou