Diner Recepten

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes

Al enige tijd stond dit recept op mijn lijstje om te maken. Vroeger at ik wel eens het recept van knorr uit een pak maar zoals jullie weten houd ik niet van uit pakjes en zakjes eten en dus maakte ik mijn eigen variant. En ik kan jullie zeggen; het is erg lekker geworden!

Ingrediënten voor 1 persoon
– 150gr kipdijfilet
– 100gr champignons
– 90gr broccoli
– Rijst voor 1 persoon zoals aangegeven staat op de verpakking
– 2el griekse yoghurt
– 0,5 ui
– 1 teen knoflook
– 1 ananasschijf
– 2tl kerriepoeder
– 0,5tl paprikapoeder
– 0,5tl komijnzaad poeder
– beetje gemalen koriander
– beetje gemberpoeder
– beetje citroensap
– snuf zout

Bereidingswijze
1. Bak de kip in 15min. licht bruin in een koekenpan.
2. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de ui in blokjes en pers de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook licht bruin op middelhoog vuur in een hapjespan en voeg dan de champignons toe. Vervolgens ook de kip.
3. Kook de broccoli in 7min. gaar, let op dat het niet te zacht word en kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
4. Voeg ondertussen de yoghurt, de specerijen en de citroensap toe in de hapjespan.
5. Wanneer de broccoli klaar is voeg je dit samen met de ananas toe aan de hapjespan.
6. Giet ondertussen de rijst af en beleg de bodem van het bord ermee. Vervolgens schep je het kip mengsel erop en klaar is je lekkere maaltijd. Eet smakelijk!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou