Caken en taarten

Cheesecake muffins

Wat doe je als je kwark over hebt en trek in iets lekkers? Juist, je maakt cheese cakejes. Even een heel ander de recept dan de cheese taart. Geloof mij ze zijn verrukkelijk!

Ongeveer 12 stuks
Ingrediënten
– 150gr boekweitmeel of ander meel zoals havermeel of rijstemeel.
– 100gr dadels
– 1 ei
– 150ml amandelmelk
– 1 doos bevroren zomerfruit van de AH
– bak kokoskwark

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en pak muffinvormpjes. Vet deze in met gesmolten kokosolie zodat de muffins er niet aan blijven plakken of gebruik een siliconen vorm.
2. Giet de boekweitmeel, dadels, ei en het amandelmelk in de blender en laat blenden tot het 1 massa word. Als je droge dadels hebt laat je deze eerst 15min. in lauw water weken.
3. Vervolgens schep je 0,5el beslag in elk muffin vormpje, daarna 1 el kokoskwark en dit doe je tot het beslag op is. De bodem hoeft echt niet dik te zijn!
4. Daarna pak je het zomerfruit uit de vriezer en verdeel je het fruit naar wens, ik vind het lekker om er redelijk veel op te doen.
5. Zet ze voor 40min. in de oven en aanvallen maar!
Ze blijven ongeveer 4/5 dagen goed in de koelkast maar je kan ze natuurlijk ook invriezen zodat je op elk moment van de dag een lekker cakeje hebt! 

Laten jullie weten hoe jullie ze vinden?

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou