Ontbijt Recepten

Kokos cheesecake

Hallo, daar ben ik weer! Dat is een tijdje geleden. Afgelopen week had ik ineens weer zin om een receptje te maken. Gelijk schoot een taart met kokos in mij op. Waarom ik deze nog niet eerder heb gemaakt vraag ik mij ook af want taart en kokos zijn allebei wel echt mijn favoriete gerechten/ingrediënten.

Snacken of ontbijten met deze taart is verantwoord door de gezonde ingrediënten. Wat wil je nog meer? Ontbijten met taart dat klinkt toch als muziek in de oren! Maar hij is ook gewoon lekker voor op een verjaardag.

Benodigdheden
– taartvorm van ongeveer 22cm
– bakpapier
– voorverwarmde oven op 170 graden.

Ingrediënten voor 8/10 stukjes.
Voor de bodem
– 300gr havermout
– 300gr dadels
– 4el kokosolie
– 4el agave of ahornsiroop, honing kan ook
– 3el speculaas en koekkruiden
– 3el kaneel

Voor de cheeselaag
– 1000gr kokos kwark van campina
– 50gr kokosrasp
– 6gr agar agar en 3cl water
– 3el agave of ahornsiroop, honing kan ook.
– 2tl vanille extract

Topping
-500gr aardbeien of ander fruit naar keuze.

Bereidingswijze
1. Ontpit de dadels, snijd ze doormidden en stop ze 15min. in een bakje met lauw water.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier.

Bodem
1. Smelt de kokosolie op laag vuur.
2. Maal de havermout en stop deze samen met de kruiden in een beslagkom, roer totdat alles gemengd is.
3. Stop vervolgens de dadels met de kokosolie en de agavesiroop in de keukenmachine. Maal totdat het één kleverige massa is en de dadels goed gemalen zijn.
4. Daarna stop je de inhoud van de beslagkom erbij en zet je weer de keukenmachine aan totdat alles goed gemengd is. Het is normaal dat het één droge bol word.
5. Gooi de bodem in de taartvorm, verdeel het gelijkmatig en druk met een vochtige lepel goed aan.
6. Zet voor 15min in de oven. Laat de bodem daarna goed afkoelen.

Cheeselaag
1. Verwarm de agar agar met 3dl water in een steelpannetje. Blijf vooral goed roeren! Zoek een pannetje uit waar een liter kwark in past.
2. Giet in een beslagkom de kwark, vanille extract en agavesiroop. Roer totdat alles gemengd is.
3. Wanneer de agar agar kookt gooi je het kwark mengsel erbij. Laat dit nog 2min. op zacht vuur staan, ook dan weer goed blijven roeren!
3. Giet over in de taartvorm en verdeel goed over de bodem. Laat voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Het beste is een hele nacht zodat je zeker weet dat hij goed stijf is.
4. Wanneer de kokos laag goed stijf is kan je de aardbeien erop verdelen en voila! Wil je ander fruit ipv aardbeien dan kan dat natuurlijk ook. Voor mijn mede pindakaas verslaafde: een dun laagje pindakaas onder het fruit is heerlijk!

Geniet ervan!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou