Hardlopen Road to my first marathon 2017

Marathon schema week 1/13 we zijn begonnen

Na een aantal weken wachten was het dan eindelijk zo ver; mijn marathon schema is begonnen.

Mijn trainer, Cedo Païc, heeft mijn schema gemaakt. Cedo heeft vroeger aan roeien, triatlons en hardlopen gedaan. Met roeien is hij naar de olympische spelen geweest. Hij komt oorspronkelijk uit Kroatië waar hij ook nog atleten traint, voornamelijk marathon atleten. Hij woont nu al 20 jaar in Nederland.

Afgelopen woensdag was het zo ver, ik kreeg mijn schema. Omdat ik maandag avond moest werken heb ik de eerste training dinsdag ochtend gedaan.

Dinsdag
Vandaag moest ik 8x400m met een korte pauze lopen. Na 4 diensten achteréén was ik bang dat mijn benen er niet zo’n zin in hadden omdat ik training ’s ochtends wilden doen. Het s ochtends trainen gaat mij elke keer weer beter af. Ze gingen ontspannen naar 1.30. Het was warm maar daar had ik gelukkig geen last van omdat ik rustig aan mocht doen.

Woensdag
Met smart zat ik op mijn trainer te wachten die vandaag het marathon schema mee zou nemen. Mijn schema is tot 3 weken voor de marathon omdat ik mijn diensten van de laatste 3 weken nog niet weet. Wat ik toen snel kon zien viel het mij allemaal mee. 5 keer in de week trainen met op maandag en woensdag tempo trainingen op de atletiek baan en nog 3 duurlopen waarvan sommige met versnellingen tussendoor. Op dinsdag staat er dan nog een duurloop op het programma en de andere 2 mag ik zelf invullen. Als ik in het weekend dagdiensten heb probeer ik ze op donderdag en vrijdag of vrijdag en zaterdag te doen. Met avonddiensten maakt het niet zo uit want dan doe ik ze ’s ochtends.

Vandaag stonden er lange tempo’s op het schema, namelijk 5x1000m. De temperatuur was rond de 28 graden maar ook deze training mocht weer heel ontspannen. Ze moesten in 4.30 maar gingen 2 sec. sneller. Het laatste tempo had ik 2 teamgenootjes die om de 200m met mij mee liepen zodat ik niet alleen hoefden te lopen, Het ging zo langzaam dat ik ondertussen met ze kon kletsen. Kortom een heerlijke training!

Donderdag
Er stond een duurloop op het programma waarin ik in mijn marathon tempo moest lopen. 10 kilometer in 5 minuten  per kilometer. Uiteindelijk gingen ze 4.56/km met een een hartslag gemiddeld van 155, dat is voor mij laag. Tot een jaar geleden zat ik snel aan een hartslag van 170 maar kon ik dat heel erg lang vasthouden. Sinds een paar maanden kan ik mijn hartslag laag houden en lopen de duurlopen veel makkelijker.

Vrijdag
Wanneer ik een rustige duurloop moet doen moet ik deze in een tempo van 11km/uur lopen. Vandaag was mijn eerste op het schema, namelijk een 12km. Dan moet ik 5,27/km wat voor mij erg langzaam is. Dit vind ik nog lastig omdat ik gewend was flink door te rennen. Hij ging dan ook sneller met gemiddeld 5.14/km. Mijn hartslag bleef hier gemiddeld op de 148. Tot een km op 8/9 zat hij nog op 145 maar toen had ik en paar heuveltjes en ging mijn hartslag wat omhoog, wanneer ik weer naar beneden mocht daalde hij ook weer snel.

Zaterdag
De laatste training was weer een 10km maar nu met 5×30 seconden versnellen. Met zo’n duurloop moet ik de versnellingen flink aanzetten maar mag ik tussendoor weer ontspannen lopen. Ondanks mijn benen erg moe waren van het velen werken kon ik de versnellingen flink aanzetten. Ook bleef mijn hartslag weer erg laag, namelijk gemiddeld 148.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou