Hardlopen Road to my first marathon 2017

Marathon schema week 11/13

Alvast excuses voor het te late artikel. Ik heb gisteren een (heerlijke) gezellige drukke dag gehad! Maar daar is hij dan 1 dag later.

Maandag
Eigenlijk moet ik bekennen dat ik verkeerd had gekeken op het schema. Aangezien ik de duurloop van 32km vorige week zaterdag heb gedaan i.p.v. zondag en zondag de 5km i.p.v. maandag heb gedaan, ben ik begonnen met de training die eigenlijk bedoelt was voor woensdag. 5x1200m. Ik vond het al veel achter elkaar; 32km – 5km – 5x1200m. Daarom heb ik besloten deze training rustig aan te doen en op gevoel te lopen. Ik heb dan ook niet elke 100m op mijn horloge gekeken wat ik normaal wel doe. De tijden waren als volgt; 5:31, 5:28, 5:42, 5:44. Zoals jullie konden zien ging het niet geheel easy. Mag ook wel na de afgelopen 2 dagen. Hierdoor heb ik ook besloten dinsdag een rustdag in te lassen. Even mijn lichaam bij laten komen van de vele inspanningen. Omdat mijn moeder gisteren een mega snelle 5km heeft gelopen hebben we gezellig samen getraind.

week 11 maandag met meoders.jpeg

Woensdag
Via een vriend van mij werd ik getipt op een clinic bij de Runnersworld in Amsterdam die georganiseerd werd door olympisch atlete Jip Vastenburg. Zij is een bekende 10.000m atlete en loopt aankomend November haar eerste halve marathon, zij hoopt deze te lopen in 1.11. Damn wat een tijd!

week 11 woensdag clinic Jip Vastenburg.jpeg

Nadat we verzameld hadden bij de winkel zijn we inlopend naar het Amsterdamse bos gegaan. Hier zijn we begonnen met rekoefeningen. Jip vertelde dat het belangrijk is om goeie bilspieren te kweken. Vanuit je billen gebruik je namelijk de spieren in je benen, als deze niet goed getraind zijn heb je een grotere kans op blessures. Denk hierbij ook aan core stability. Na een aantal goeie oefeningen, spierpijn gegarandeerd, zijn we aan de loopscholing begonnen. Waar Jip vooral op attendeerde was dat je mooi rechtop liep en je armen goed mee nam. Een aantal oefeningen die we deden waren; schaarloop, pendelen en knieheffen. Als laatste van het voorprogramma hebben we nog wat versnellingen gedaan.

Na de oefeningen zijn we aan het hoofdprogramma begonnen. We waren bij een pad waar je om de ongeveer 50/60m een lantaarnpaal had, hier moesten we om en om snel/langzaam/snel etc. tot we weer terug waren, het was een mooie rondje.

Hierna hebben we nog een aantal minuten tempo’s gedaan. 1min. snel 1min. wandelen en dit 3/4 keer. Hierna zijn we weer uitlopend naar de winkel terug gegaan.

Ze hadden nog een prijsvraag georganiseerd in de winkel. Ze hadden een bak met balletjes en wij moesten raden hoeveel erin zaten. Degene die het dichts bij zat won een setje kleding van Adidas. Ze hebben namelijk een nieuwe collectie gemaakt om in het donker te rennen. Op de kledingstukken zitten op een aantal plekken ruitjes en zodra daar licht op komt reflecteert dit. Zie de foto hieronder, dit is de mouw van een shirt.

week 11 woensdag clinic adidas kleding.jpeg

Na die tijd kregen we nog een hapje en een drankje. Waaronder dit leuke taartje. De winkel bestond overigens 5 jaar.

week 11 woensdag clinic rworld taartje.jpeg

Wat ik uiteindelijk van de clinic vond? Ik vond hem niet super bijzonder. De dingen die gezegd werden wist ik al en het was allemaal heel simpel. Uiteindelijk was ik liever mijn eigen training gaan volgen maar dat weet je nooit vooraf.

Donderdag
Omdat ik deze dag avonddienst had heb ik mijn training ’s ochtends gedaan. Ik moest 15x100m heuvel op. Voorheen deed ik deze altijd op de Fly Over in de Velserbroek maar ik heb nu genoeg heuvels bij mij in de buurt richting de duinen dus daarom pak ik er daar altijd één. Vandaag heb ik gekozen voor de heuvel bij Kraantje Lek waar je Zuid Kennemerland in gaat. Deze training ging heerlijk. Ik heb aangezet maar ben niet voluit gegaan. De pauze was terug lopen en weer beginnen.

week 11 donderdag heuveltraining.jpeg

Vrijdag
Ook vandaag heb ik de training s ochtends gedaan. 20km in 1.45 stond er op het schema. Ik had uitgerekend in wat een pace ik moest lopen om deze tijd te lopen. Dit was zeker haalbaar. Eenmaal weg voelden de benen wel oké maar na kilometer 5 storten ze al in. Ze hadden er op één of andere manier geen zin in. En aangezien ik nu zo bang ben om blessures of overbelasting op te lopen heb ik besloten gewoon op een rustig tempo door te lopen. Uiteindelijk liep ik in 1:46,47 wat voor vandaag prima was. Vaak willen trainingen niet als ik een avonddienst de dag ervoor heb gehad. Ik lig dan namelijk pas tegen 00.30u uit bed en mijn wekker gaat vaak vroeg, ook doe ik dan vaak geen oog dicht.

Zondag
Na een ochtendje helpen in de kantine geholpen te hebben bij de clubkampioenschappen van mijn atletiekvereniging, wat echt super leuk was! Moeders aangemoedigd te hebben bij haar 5km en ’s middags een beenmassage van 2u heb ik s avonds nog heerlijk 30km gefietst op mijn nieuwe fietsje.

week 11 zondag fietsen me.jpeg

Via Aerdenhout en Bentveld ben ik naar de boulevard in Zandvoort gefietst, daar kwam ik dit schattige huisje tegen.

week 11 zondag fietsen 31,3km schattig huisje.jpeg

Dit keer ben ik niet rechtsaf de boulevard op gegaan maar linksaf. Dit is een lange weg waar ik uiteindelijk uit zou komen in Noordwijk. Omdat het onderweg al schemerig werd heb ik besloten terug te fietsen aangezien ik de weg niet ken en niet precies weet waar ik naartoe moet, hier fiets je niet graag in het donker.

week 11 zondag fietsen duinen uitzicht zandvoort.jpeg

Uiteindelijk ben ik toch de boulevard maar via Bloemendaal afgefietst en heb ik nog een ronde door Overveen & Santpoort Zuid gemaakt en zo naar huis te gefietst. De volgende keer als ik weer ga fietsen dan ga ik overdag zodat ik wel helemaal richting Noordwijk kan fietsen. Het was namelijk een prachtig gebied.

week 11 zondag fietsen 31,3km.jpeg

Die beenmassage was overigens méga lekker! Mijn benen voelen nu weer geheel ontspannen en zijn helemaal klaar voor de marathon!

Hoe zag jullie week eruit?

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou