Hardlopen Road to my first marathon 2017

Marathon schema week 12/13

Het aftellen is nu écht begonnen! Vanaf dag 10 mag ik aftellen en dat is woensdag. Best spannend nu alles zo dichtbij komt. Bij het idee dat ik straks die finish over kom krijg ik al kippenvel en wordt ik al bijna emotioneel, erg he! Ik heb er alle vertrouwen in dat ik goed heb getraind, ik ben alle weken goed door gekomen en heb genoten van (bijna) elke training/run.

Maandag
We zijn de week begonnen met een andere training dan normaal. Voorheen had ik maandag en woensdag altijd een baantraining, vandaag was dat anders. Ik moest een snelle 10km lopen. Omdat die snel moest heb ik besloten hem eind van de middag te lopen, zo ben ik overdag actief en kunnen mijn benen vast wakker worden.
Dit pakten heel goed uit want ik liep echt een toptijd; 46.57. Zo gek; ik heb ‘lekker snel’ gelopen zoals ik dat noem. Hier bedoel ik mee een pittig tempo maar gewoon lekker lopend of terwijl: het kost me niet te veel moeite en met een lage hartslag voor een hoger tempo. Uiteindelijk liep ik kilometer na kilometer in een uitstekende tijd. Toen ik eenmaal de tijd zag was ik even perplex. In de 46 minuten, ik had verwacht in de 48 en heel misschien wel 47. Dat vertrouwen groeiden weer even. Wat een heerlijk gevoel was dit!

Woensdag
Vandaag stond de laatste snelheidstraining op het programma; 20x400m uhhh jaa 20 rondjes dus. Dat was even slikken. Ze moesten in een tijd van 1.25min. met een pauze van 1.30, damn dat is een korte pauze en een pittig tempo. Eenmaal aangekomen en ingelopen op de atletiekbaan, want vandaag waren we er wel weer! Stond er een pittige wind. Gek genoeg had ik alleen maar wind tegen, de hoek waar meewind was werd tegen gehouden door bomen, of terwijl; bikkelen. Bij een tegenwind of heuvel op heb ik altijd geleerd mijn pas lengte te verkleinen. Dit heb ik dus ook gedaan. Uiteindelijk liep ik ze tussen de 1.25 en 1.30. Prima zoals de trainer zei, jij gaat een mooie tijd lopen. Oeee wat was ik hier blij mee aangezien er op het schema 1.25min. stond en ik toch even het gevoel had dat ik gefaald had zo vlak voor de marathon.

22345524_1652242758160602_913396339_o.jpg

uhhh jaa … zo lag ik er bij na mijn laatste tempo, even bijkomen!

Vrijdag
Deze week staan er 4 duurlopen op het programma. Na de 10km van afgelopen maandag moet ik nog 2x 15km en 1x20km. Dit vind ik erg veel de week voor de marathon maar ik heb vakantie en ben niet heel actief dus het moet prima kunnen!

Vandaag moet ik dus 15km. Aangezien deze in mijn marathon tempo moet; 5.10 en dit voor mij een easy pace is heb ik gevraagd of mijn moeder mee wilden trainen. Zo word ik een beetje geremd, heeft zij ook weer wat kilometers gemaakt en hebben we samen gelopen, wat we erg graag doen! Samen lopen is natuurlijk veel leuker dan alleen.

Het ging niet geheel ontspannen, mijn benen voelden iets aan de zware kant maar niet overdreven. Uiteindelijk liepen we perfect volgens schema; gemiddelde pace 5:10, hartslag gemiddeld 151 en een eindtijd van 1:17,46.

22369053_1652242768160601_966014445_o.jpg

Zaterdag
Eigenlijk zou ik vandaag 20km moeten of 30/40km fietsen. Jullie lezen het goed; eigenlijk. Omdat ik het de hele dag al erg koud had, lichte hoofdpijn en ik altijd in deze periode verkouden/ziekjes word heb ik besloten rust te pakken en mijn lichaam nu niet bloot te stellen aan een virus.

Zondag
Omdat ik gisteren de 20km had overgeslagen heb ik besloten vandaag de 20 te doen en de 2e 15km achter wegen te laten.

Vooraf had ik me voorgenomen een easy pace te lopen. Ik zou niet op de tijd letten en gewoon lekker lopen. Eenmaal weg liep ik de eerste 6km tussen de 5:05 en 5:21. De verschillende tijden komen door de heuveltjes. Naar boven weer pas verkleinen en naar beneden lekker laten gaan. Bij km 6 heb ik besloten heel even mijn kuiten te rekken, ze voelden namelijk een beetje stijf. Hierna kon ik er weer tegenaan. Bij kilometer 11 liep ik de boulevard op. Ik merkten al gelijk dat er een flinke tegenwind stond. Omdat ik relaxt wilden lopen heb ik besloten hier niet vol tegen te gaan maar heb ik gewoon lekker door gelopen. Dit merkten ik wel in mijn tijden ze zakten van 5:13 tot 5:25. De 7 kilometers erop liep ik allemaal onder de 5min/km. Dit omdat ik heuveltje af ging en dit tempo makkelijk vast kon houden wanneer het vlak was.
Ook deze ging weer in een perfecte gemiddelde pace van; 5:08, gemiddelde hartslag van 153 en eindtijd 1:42:46.

Dit gaf mij zo veel vertrouwen als laatste lange duurloop. Ik ben dus helemaal klaar voor volgende week zondag! Tijdens de duurloop van zondag kreeg ik wel even een kippenvel momentje. Ik moest denken aan het moment dat ik straks het olympisch stadion in loop en daar mijn familie en vrienden zijn om mij, hoog waarschijnlijk, huilend te ontvangen! Hoe is jullie laatste week gegaan of trainen jullie voor een ander evenement?

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou