Hardlopen Road to my first marathon 2017

Marathon schema week 2/13

Dit voelde als de eerste serieuze week aangezien er maandag een zware training op het schema stond. Jammer genoeg hadden mijn benen er deze week niet echt zin in en voelden ze als lood. 

Maandag
Vandaag moest ik 16x200m in 38 seconden met een korte pauze. Even slikken toen ik dit las. Dit zou een pittige training worden dacht ik. Voor het inlopen zei de trainer al; Marlou na het inlopen en een paar oefeningetjes mag jij alvast beginnen, ja want het waren maarliefst 16 tempo’s en anders zou ik nog een half uur langer bezig zijn als mijn teamgenootjes.
Vol goede moed begon ik eraan. De eerste ging in 40s, deze moet ik er altijd een beetje inkomen met sprintjes en even kijken wat voor tempo ik moet lopen, dit ging dus te langzaam. 1s per 100m erbij was genoeg. Verbazingwekkend gingen de andere 15 tempo’s hartstikke goed. Ik liep er 10 in 38 en 5 in 37, het kostten me wat moeite maar dat mag!

De trainer (en ik natuurlijk ook) waren blij. Als ik zo vroeg in mijn schema al deze tijden liep zou er een hele mooie tijd op de marathon uitkomen. Waar we het natuurlijk allemaal voor doen.
De dag erna had ik wel flinke spierpijn. Mijn benen waren erg moe. Eigenlijk moest ik een 15km duurloop maar deze mag ik zelf inplannen en daarom heb ik hem verschoven naar donderdag. Rust is ook training zeg ik altijd! En op dit moment hadden mijn benen echt rust nodig.

Woensdag
Woensdag staat meestal in het teken van lange tempo’s, dat was vandaag dan ook weer het geval. 3x1500m met voor mij doen een lange pauze. Ze moesten in een heel rustig tempo, gelukkig want mijn benen voelden erg zwaar die dag. Of het nou nog kwam van de training van maandag of dat ik 2 drukke dagen op het werk heb gehad, ik weet het niet. Maar gelukkig liep ik de eerste 2sec. onder de tijd, de tweede 4 en de laatste zelfs 6 dus een prima serie dacht ik zo!

Donderdag
Vandaag heb ik de training die ik eigenlijk afgelopen dinsdag zou doen afgerond. 15km in 1.19u. Alle duurlopen moet ik in een tempo van 11km/u doen,  tenzij het anders aangegeven staat natuurlijk. Dit is voor mij een rustig tempo. Omdat ik een nieuwe rondje uit wilde proberen ben ik gewoon ergens naartoe gerend en op mijn gevoel af gegaan. 9 van de 10 keer loop ik goed, als ik met mijn moeder weg ben en ze weet de weg niet meer vraagt ze mij, ik ga op mijn gevoel af (ook al ken ik de omgeving niet) en over het algemeen komen wij altijd goed uit, heel gek. Ik noem mezelf altijd een lopend navigatiesysteem, haha. Het was een mooi rondje die ik zeker vaker ga lopen.

Vrijdag
Na een lange tijd mocht ik eindelijk weer een keer de duinen in. Dit vind ik één van de lekkerste trainingen. Waarom? Het mag rustig wat ik dan ook echt doe en dan kan ik heerlijk van de natuur genieten. Ik woon op 2.5km lopen van de duinen dus ga altijd van huis gelijk weg, pak in de duinen en rondje en ren dan weer terug. Vandaag ben ik via Bentveld geweest. Wat een prachtige omgeving! Heerlijk genoten dus en verbazingwekkend ging het hartstikke lekker. Er stond wel een flinke wind, zelfs als ik een heuvel af renden moest ik moeite doen om vooruit te komen.
In tegenstelling tot woensdag en donderdag waar de benen zwaar voelden waren ze vandaag weer wakker.

Zondag
Vandaag mocht ik weer een 15km alleen in 1.20u. Ik heb dezelfde ronde als donderdag gelopen alleen ben ik iets verder door gelopen wanneer ik terug renden want de vorige keer had ik 500m te kort. Dit keer kwam ik gelukkig goed uit! Er stond vandaag ook weer een flinke wind die ik de laatste 3km vol tegen had. Over het algemeen vind ik dat nooit erg, ik verklein mijn pas en zo kom ik er wel. Eindelijk ging hij iets te snel in 1.19,37u. 

Ik hoop dat volgende week mijn benen minder zwaar voelen want er staan 2 wedstrijden op het programma waaronder mijn favoriete wedstrijd van het jaar (op de marathon na) en heel spannend; mijn eerste halve marathon. Houd mijn blog in de gaten dus.

Hoe gingen jullie trainingen deze week?

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou