Recepten Snacks Vegan

Mini chocolade donuts (vegan)

Ik ben echt gek op donuts!  In een echte cheat day bij mij gaan deze dan ook met gemak naar binnen! Nu wilde ik al een tijdje een gezonde variant maken. Zo ongeveer 4 maanden geleden kocht ik een siliconen donut vorm maar het  kwam er gewoon niet van. Nu, na 4 maanden was het eindelijk zo ver. En oh mensen, ze zijn echt verrukkelijk! Weer typisch een recept waar je er niet te veel van in één keer moet maken omdat je er maar van blijft eten!

Ingrediënten voor ongeveer 16 mini donuts.
– 1 banaan
– 80gr medjoul dadels
– 60gr amandelmeel
– 50gr havermout
– 50ml amandelmelk
– 1el cacaopoeder
– 1tl bakpoeder

Topping
– 50gr chocolade 85% of hoger
– 1el amandelen
– kokosrasp

– Olie om de bakvorm mee in te vetten.

Bereidingswijze
1. Week de dadels 10min. in lauw water.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Doe de droge ingrediënten in één bak en de prak de banaan.
4. Giet de dadels af en doe samen met de banaan en het amandelmelk in de keukenmachine tot er een papperige massa ontstaat.
5. Voeg de droge ingrediënten toe en laat ongeveer 3min. draaien zodat alles goed gemengd is.
6. Vet de donut vorm in en doe het beslag erin.
7. Zet voor 30min. in de oven.
8. Laat eerst goed afkoelen voor je de donutjes eruit haalt. Tip voor als je een silliconen vorm gebruikt: draai de vorm om en druk de donuts eruit. Zo scheuren ze minder snel.
9. Smelt de chocolade au bain marie, voeg een klein beetje water toe wanneer het mengsel te dik is, en hak de amandelen grof of zet de keukenmachine een paar seconden aan.
10. Dip de donuts in de chocolade en top met de ingrediënten.
11. Leg ze eerst even in de koelkast zodat de chocola goed blijft zitten maar je ken ze ook gelijk op eten, word het wel vingers aflikken erna hihi.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou