Recepten Snacks

Pepernoten

Aangezien het weer de tijd van kruidnoten, speculaas en alles is ben ik aan de gang gegaan met pepernoten. Het is mij niet gelukt om ze zonder suiker te maken. Dan smaken ze echt nergens naar en vallen ze serieus uit elkaar in je mond. Dit is dus een runUNhealthyfood recept, maar hey het is december! Die extra ons kan er dan ook nog wel aan!

Ingrediënten
– 120gr speltmeel
– 110gr amandelmeel
– 60gr kokosolie
– 50gr (ruwe) rietsuiker
– scheut soja-, noten- of kokosmelk en als je dat niet hebt kan gewone melk natuurlijk ook
– 2el speculaas en koekkruiden

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
3. Als de kokosolie gesmolten is stop je alle ingrediënten in de keukenmachine en mix je het tot het een beslag substantie heeft.
4. Maak er kleine bolletjes vak en druk ze aan op de bakplaat.
5. Zet ze voor 15min. in de oven.
6. Voor de ongezonde variant; smelt chocola au bain marie en dip ze erin met eventueel kokos of iets anders erover.
7. Eetsmakelijk!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou