Aangezien het weer de tijd van kruidnoten, speculaas en alles is ben ik aan de gang gegaan met pepernoten. Het is mij niet gelukt om ze zonder suiker te maken. Dan smaken ze echt nergens naar en vallen ze serieus uit elkaar in je mond. Dit is dus een runUNhealthyfood recept, maar hey het is december! Die extra ons kan er dan ook nog wel aan!
Ingrediënten
– 120gr speltmeel
– 110gr amandelmeel
– 60gr kokosolie
– 50gr (ruwe) rietsuiker
– scheut soja-, noten- of kokosmelk en als je dat niet hebt kan gewone melk natuurlijk ook
– 2el speculaas en koekkruiden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
3. Als de kokosolie gesmolten is stop je alle ingrediënten in de keukenmachine en mix je het tot het een beslag substantie heeft.
4. Maak er kleine bolletjes vak en druk ze aan op de bakplaat.
5. Zet ze voor 15min. in de oven.
6. Voor de ongezonde variant; smelt chocola au bain marie en dip ze erin met eventueel kokos of iets anders erover.
7. Eetsmakelijk!
Liefs Marlou