Recepten Snacks

Pindakaas fudge (vegan)

Pindakaas liefhebbers opgelet! Ik heb weer echt een heerlijk recept bedacht met maar 3 ingrediënten. Een fudge stond al een tijdje op mijn lijst om te maken. Gisteren was daar dan de dag dat ik daar de keuken voor indook.
In eerste instantie wilde ik zelf ingrediënten als pindakaas, kokosolie en zeezout gebruiken maar toen kwam ik op het geniale idee, al zeg ik het zelf, om de zeezout karamel pindakaas van mister kitchen te gebruiken. Ik ben echt groot fan van hun en ik heb dan ook altijd minimaal 5 potten in mijn voorraadkast zodat ik nooit misgrijp, oepsss beetje pindakaas verslaafd i think!

Maar goed, dit recept is super simpel te maken en het staat zo op tafel. Fijn als bezoek opbelt en zegt dat ze er over 1/1,5 uur zijn en je toch iets lekkers bij de koffie wil.

Ingrediënten
– 200gr zeezout karamel pindakaas van mister kitchen.
– 100gr pure chocolade 85% of hoger (deze is vegan)
– half handje pinda’s

Bereidingswijze
1. Bekleed een schaaltje van ongeveer 20x20cm met bakpapier zodat je de fudge er straks makkelijk uit kan halen.
2. Hak de pinda’s grof en roer door de pindakaas.
3. Giet over in het schaaltje en zet voor minimaal 30min. in de vriezer.
4. Smelt 5min. van te voren de chocola au bain marie en giet over de fudge. Zet weer voor 30min. in de vriezer.

DSC_0078 vierkant.jpg

Voila klaar is jou pindakaas fudge. Zo gepiept zei ik toch?!  Bewaar ze wel in de koelkast en houd ze niet langer dan 10min. buiten de koelkast anders smelt de pindakaas.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou