Hummus vind ik heerlijk om op mijn brood of roggebrood te eten, het liefste met een plak kaas eronder. De pompoen of paprika heeft dan mijn voorkeur. Omdat ik hem een keer zelf wilden maken en ik nog pompoen in mijn keuken had ben ik ermee aan de slag gegaan en ik kan één ding zeggen; hij is écht goed gelukt! Nadat je dit recept hebt gemaakt wil je niet meer anders.
Ingrediënten
– 350gr pompoen
– 200gr kikkererwten (uitgelekt uit blik)
– 1el tahini (notenpasta)
– 3-4el olijfolie + 1el olijfolie voor de pompoen
– 1 teen knoflook
– 1tl komijnzaad
– 0,5el paprikapoeder
– scheut citroensap
– peper/zout
– paar takjes verse peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Hol een pompoen uit en snijd hem in stukken. Laat de schil er lekker op zitten, scheelt je een hoop werk en is veel lekkerder. Meng in een schaaltje 1el olijfolie en de paprikapoeder, strooi dit over de pompoen.
3. Leg op een bakplaat en rooster in 30/35min. gaar.
4. Spoel de kikkererwten uit onder de kraan en laat goed uitlekken.
5. Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien. Vind je hem nog erg dik? Voeg dan nog wat olijfolie toe.
6. Giet over in een schaaltje en garneer met 1tl olijfolie en nog wat peterselie.
7. Serveer hem bij de borrel met stokbrood of doop er komkommer en tomaatjes in.
Bewaar hem afgedekt in de koelkast max 7 dagen.
Eetsmakelijk!
Liefs Marlou
