Diner Recepten

Prei quiche

Vaak heb ik van die impulsieve kookmomenten. Vorige week had ik er weer zo één. Ik had 2 preien in mijn koelkast liggen en wilde er iets lekkers van maken. Zo kwam er ineens in mij op om een prei taart/quiche te maken. Ook weer een makkelijk recept waar de oven het meeste werk moet doen.

Ingrediënten voor 1 middelgrote quiche (1 persoon)
– 150ml kokosmelk
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 3 plakjes bladerdeeg
– 2 eieren
– 1 prei
– kaas naar keuze (ik gebruikte deze)
– peper en zout

Benodigdheden
– taart of quiche vorm van 18cm.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de bladerdeeg. Kijk uit dat deze niet scheuren.
2. Snij de prei in ringen. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de prei 5min op middelhoog vuur.
3. Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
4. Ik heb de bodem van de taartvorm belegd met bakpapier. Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm. Zorg goed dat alles dicht is, alles loopt het er straks allemaal uit. Ik spreek (jammer genoeg) uit ervaring, zie de scheuren in mijn rand. De randen moeten minimaal 7cm hoog zijn.
5. Wanneer de prei een beetje is afgekoeld voeg je de tomaatjes toe.
6. Maak ondertussen het ei mengsel. Kluts de eieren en voeg de kokosmelk en een beetje peper en zout toe.
7. Leg het prei mengsel in de vorm en giet het eiermengsel erover. Als laatste strooi je de kaas erop.
8. Zet voor 30/35min in de oven. Houd hem na 25min. even in de gaten, elke oven is anders.
Eetsmakelijk!

Wat je overhoud is prima de volgende dag als lunch te eten. Bewaar hem wel in de koelkast. Of maak hem voor 2 man met een salade ernaast.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou