Hardlopen Raceverslagen

Raceverslag Dam tot damloop 2017 10EM

Nog tot de dag voor de dam tot damloop heb ik getwijfeld of ik wel mee moest doen. Ik had er zó véél zin in, dan maar langzamer ik moet gewoon lopen!
Mijn plan was dus om te starten met 5/km en als het bij km 10 voelden ik dan iets mocht aanzetten om mijn enkel en scheenbeen niet te forceren. Ook ben ik in een ander vak gestart. Ik zou starten in vak paars wat 4/km is en ben nu in groen gestart, dit was qua tijd een langzamer vak. Ik ken mezelf en als ik tussen snelle mensen start wil ik zelf ook keihard weg gaan. Dit leek me nu niet erg verstandig…

Eenmaal aangekomen in Amsterdam kwam er al een gelijk een positieve en goede flo naar boven! Ik had er zin in en er stond geen spanning op omdat ik toch rustig aan wilden doen. Mijn trainer was het hiermee eens wat voor mij een erg goed gevoel gaf.

Eenmaal ingelopen voelden de benen niet helemaal lekker, ze waren een beetje stijf en moe. Dit kan er ook nog wel bij dacht ik. Na de eerste versnelling voelden ik mijn scheenbeen wel erg. Ik ben gelijk gestopt en heb geen versnellingen meer gedaan. De twijfel sloeg toe, lopen of niet? Tijdens het inlopen voelden ik namelijk niks! Uiteindelijk besloten toch te lopen en maar te zien waar het schip stranden.

In het startvak kwam ik een aantal Frontrunners van Asics tegen waar ik nog even gezellig mee heb staan kletsen. De sfeer was goed en ondanks te twijfelen had ik erg veel zin in.

Eenmaal het startschot ben ik na een minuutje ook gaan lopen.
Rustig beginnen is voor mij altijd erg lastig. Ik ben daarom gewoon op mijn gevoel af gegaan en heb een tempo aangehouden wat op dat moment lekker voelden. Wat resulteerde in 4.43/km. Het heerlijke vond ik dat zo veel mensen aan het inhalen was, daar kreeg ik echt een goed gevoel bij en gaf mij een boost. De kilometers erop liep ik in 4:41, 4:44, 4:43, 4:41, 4:40, 4:33, 4:41. Ongeveer rond kilometer 8 stond er een tentje met banaantjes, hier heb ik er 1 van gepakt en van gesnoept, heel gek maar ik had echt het idee dat dit mij voor even meer energie gaf. De kilometers erop gingen in 4:41, 4:42, 4:45, 4:52. Ik schrok even toen ik de laatste tussentijd zag; in de 4.50? Dat kan niet na zo een vlak schema. Ik hebben tempo wat opgehoogd wat resulteerde in de volgende tussentijden; 4:47, 4:40. Zo blij dat ik weer terug was in de 4.40 en zó makkelijk als het ging. Over het algemeen kon ik goed aan de linkerkant blijven lopen en haalden ik zó veel mensen in (met af en toe een  botsing of bijna botsing.) Vanaf kilometer 14 ben ik gaan versnellen; nog 2 kilometer ik ben er bijna! De laatste twee kilometer gingen in 4:29 en 4:16. tempo laatste 140m 4:04. De laatste 1,14km heb ik mijn pasfrequentie verhoogd en ben ik nog ontspannen naar een tijd van 1:15:36 gelopen.

Ik kwam heel blij over de finish. Met een gemiddelde hartslag van 168 mag ik dik maar echt dik tevreden zijn.

Ook de sfeer was mega goed, ik heb ondertussen nog kinderen high fifes gegeven (dit doe ik als ik voor een snelle tijd ga nooit) en er was overal muziek. Ik ben dus een top dag gehad!!

week 9 zondag dam tot damloop 10EM.jpg

Zie ik jullie volgend jaar daar? Twijfel je? Niet doen, gewoon gaan! De sfeer is .

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou