Hardlopen Raceverslagen

Raceverslag marathon v Linschoten 2018 10,5km

Deze wedstrijd liep even heel erg anders dan gepland! Eigenlijk wist ik pas de avond van te voren welke afstand ik ging lopen.

Een aantal weken geleden had ik mij ingeschreven om hier de halve marathon te lopen. Aangezien ik de halve marathon in de hele 1 minuut boven mijn PR liep en dit tempo daarna nog 10km kon volhouden wist ik dat mijn PR er dik aan zou gaan. Samen met mijn trainer hadden we dan ook weer een klein schema opgezet naar 23 december toe. Ook zou het een speciale wedstrijd worden omdat mijn moeder hem ook zou lopen. Zoals jullie al wel weten loop ik graag samen met haar. Wel zouden wij allebei ons eigen tempo lopen.

Vorige week dinsdag begon ik mij ziekjes te voelen. Ik was moe, kreeg hoofdpijn, had druk op de borst en was vooral erg misselijk. Woensdag werd ik wakker en voelden ik me bijna met het uur slechter worden. Heb mijn training ’s avonds over geslagen en ben vroeg naar bed gegaan. Donderdag ochtend was het foute boel. Ik ging de hele dag van mijn bed naar de bank en heb bijna niks gegeten maar wat ik had gegeten is er donderdag nacht dus allemaal uitgekomen … Het enige wat ik dacht was; mijn halve marathon zaterdag. Jammer genoeg ging het de dagen erop niet heel beter maar juist slechter, ik had echt de griep! Pas sinds zondag middag begon ik mij een beetje beter te voelen.

Na een week niks gedaan te hebben ben ik de maandag avond weer rustig gaan trainen om te kijken waar het lichaam stond. Ik kwam er achter dat mijn lichaam nog alles behalve fit was. Mijn training van 5x400m ging dan ook niet lekker, eigenlijk moest ik er 8 maar dat vond ik echt te veel. Die 5 waren al zwaar. Na het tweede tempo sloeg mijn hart weer even op hol (160) en kreeg ik weer druk op de borst. Terwijl ik normaal moeite moet doen voor zo een hoge hartslag ging het nu met een heel traag tempo al …

De woensdag heb ik nog ‘even’ een dubbele dienst op het werk gedraaid (eigen keuze dus geen gezeur Marlou) van 7u s ochtends tot 23.30u s avonds, best wel pittig en ik weet niet of ik het ooit nog een keer zou doen. Hierdoor was ik wel 4 dagen vrij i.p.v. 3 wat ook wel weer erg lekker was. De training van woensdag avond had ik verschoven naar donderdag en op donderdag heb ik hem verschoven naar vrijdag want ik was echt behoorlijk moe na een 17 uur durende werkdag. Die training was een 6km die echt super slecht ging! Nog een teken dat mijn lichaam niet hersteld was en al helemaal niet op een halve marathon zat te denken. Toen heb ik eigenlijk besloten geen PR te gaan lopen maar vooral te gaan genieten en samen met mijn moeder te lopen. Die wilde namelijk een tempo lopen wat ik dan nog wel zou kunnen halen.

Vrijdag kreeg ik een bericht van mijn moeder; ik word ziek, ben verkouden heb hoofdpijn en zit nog niet aan 21km te denken. Podverdorrie tweede plan wat in duigen valt. Uiteindelijk heeft ze vrijdag avond besloten niet te lopen. Ik geef haar trouwens groot gelijk hoor, 21km lopen met een verstopt hoofd is alles behalve leuk!

Nou sloegen bij mij ook de twijfels toe.

Vraag ik niet te veel van mijn lichaam om nu 21km te gaan lopen, je kan toch rustig aan doen.

Ja dat laatste ken ik. Rustig aan, dat is nogal lastig voor mij. Uiteindelijk heb ik vrijdag avond laat besloten niet de 21km te gaan lopen maar de 10,5. Daarna zou ik een bekende tegemoet lopen om haar door de laatste 3km van haar halve te slepen. Ik voelde mij goed bij dit besluit en zou de 10,5km wel rustig aan kunnen doen dacht ik nog.
In tegenstelling tot vorige wedstrijden wist ik nou heel goed wat ik aan zou doen.

kleding.jpg

Toen ik wakker werd zaterdag voelden de benen eigenlijk heel goed. Ze waren niet meer moe en ik kreeg steeds meer zin om te rennen. Wel wilde ik het nog rustig aan doen. Ik pakte om 11u de trein vanuit Haarlem naar Woerden, waar een bus naar de wedstrijd ging. Dit was allemaal top geregeld door de organisatie. Eenmaal daar heb ik nog met een aantal leuke bekende mensen gesproken. Het was namelijk één instafamily feestje daar, bijna alle bekende lopers waren er. Dit bracht een goeie sfeer en legde de druk minder hoog want ja, ik ging toch rustig aan doen. Eenmaal ingelopen begon ik er steeds meer zin in te krijgen.

In het startvak heb ik nog wat bekende succes gewenst en ben gestart. Al snel liep ik lekker in een tempo zo rond de 4.30min.

Dit was niet echt de planning Marlou je zou het rustig aan doen.

Eigenlijk liep ik best lekker. Ik hoorde al aardig wat mensen om mij heen heel erg hijgen maar daar had ik nog geen last van. De eerste 2 km tikten af in 4.28 en 4.29. Vanaf kilometer 3 kwamen er wat heuvels (viaducten) waardoor mijn tempo een beetje zakten. Gelukkig liep ik kilometer 4 t/m 6 weer rond de 4.30 en kon ik mijn ritme weer goed vinden. Nog steeds liep ik erg lekker en was het nog niet zwaar. Jammer genoeg kwam daarna een stuk waar ik volle wind tegen had, een prachtig mooi gebied waar de wind zich ook even goed kon laten zien! Dit was dan ook de langzaamste kilometer en ik begon mijn benen een klein beetje te voelen. De 3 erop kon ik weer versnellen en ik eindigde met een tempo van 4.12/km. Het gevoel in mijn benen ging weg na het stuk met de tegenwind.
Oké het ging niet super makkelijk maar ik kan nou ook niet zeggen dat ik kapot over de finish kwam!

Dit is dus de tweede wedstrijd waar ik de laatste 2km nog even kon versnellen wat er echt op duid dat ik niet voluit heb gelopen.

Daarna ben ik Debbie tegemoet gelopen en ben ik 3,5km met haar mee gelopen die een prachtig mooi PR liep van 1.53 uur. Ze wilde sub 2 uur wat haar dus dik gelukt is, je mag trots zijn op jezelf meid!
In de tijd dat ik haar tegemoet liep kwam ik nog een hoop andere bekende tegen.

Na mijn tweede finish heb ik nog even rond gehangen met wat mensen en hebben we er zo een gezellige dag van gemaakt! Leuk ook om mensen niet op foto’s en vlogs op insta te zien maar gewoon in real life.

Medaille friends.jpg

Uiteindelijk ben ik blij met mijn prestatie en was het een zeer geslaagde dag. Dank jullie wel allemaal! Hopelijk zijn jullie ook zo tevreden.

Dit was ook gelijk de laatste wedstrijd van dit jaar. Zo januari/februari gaat ook mijn schema voor mijn tweede marathon alweer beginnen. Hier heb ik erg veel zin in!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou