Lunch Recepten

Salade van zoete aardappel en kikkererwten

Als ik vrij ben of een avonddienst heb eet ik graag een salade als lunch. Het is fris, je kan er eindeloos mee variëren en het is erg gezond. Deze salade moeten jullie écht proberen want hij is super lekker!

Ingrediënten voor 1 persoon.
– 50gr sla
– 80gr feta, geitenkaas of andere salade kaas.
– 1 zoete aardappel
– 1 avocado
– 2 tomaten
– 5el kikkererwten
– 1el olijfolie
– 1tl paprikapoeder

Bereidingswijze
1. Was de zoete aardappel en snij hem in blokjes.
2. Doe samen met de kikkererwten, de olijfolie en de paprikapoeder in een schaaltje en meng goed door elkaar.
3. Zet de airfryer op 180gr en bak 10min. gaar. Als je geen airfryer hebt gebruik je een oven. Verwarm deze voor op 200gr en bak het in 20/30min. gaar. Ik vind het lekker als ze nog een beetje een bite hebben (dan is 20min. genoeg) kijk zelf even of jij dat wilt of dat je ze zacht wilt hebben.
4. Ondertussen snij je de tomaat in partjes, de feta in blokjes & de avocado in reepjes
5. Leg de sla op het bord, vervolgens de tomaat, feta en de avocado en als de airfryer klaar is leg je de zoete aardappels en kikkererwten erop.
Eetsmakelijk!

Liefs, Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou