Recepten Snacks

Snack balletjes

Ik ben echt een grote fan van dadels. Al helemaal in combinatie met chocolade en kokos. Nu had ik mezelf een challenge voorgenomen om met zo min mogelijk ingrediënten iets lekkers te maken. Ik heb deze ingrediënten altijd in huis en het is ook nog eens simpel om te maken. De meeste tijd is namelijk het hard worden van de chocolade in de vriezer.

Ingrediënten voor 8 balletjes
Beslag
– 160gr dadels
– 40gr havermout
– 2el agavesiroop

Topping
– 50 gr chocolade
– water (ik gebruikte ongeveer 80ml)
– kokosrasp en/of sesamzaadjes

Benodigdheden
– lange saté prikkers

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de keukenmachine en zet aan tot het één grote bol is.
2. Maak balletjes van het deeg en prik ze aan saté prikkers.
3. Smelt ondertussen de chocola au bain marie. Voeg water toe aan de chocola, begin met 50ml en voeg eventueel nog meer toe tot je makkelijk door de chocolade kan roeren en het vloeibaar is.
4. Doop de balletjes vervolgens in de chocolade en bestrooi met de kokosrasp/sesamzaadjes of laat ze ‘kaal’. Zet ze in een beker waar ze over de rand komen en zorg dat ze elkaar niet raken.
5. Zet vervolgens voor 1,5/2 uur in de vriezer tot de chocolade hard is.

Bewaar ze in de koelkast max 1 week maar geloof mij dat ze voor die tijd al op zijn hihi.
Lekker voor bij de koffie of als snack mee naar je werk maar dan willen je collega’s vast proeven.

Liefs Marlou

DSC_0017.JPG

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 26 jaar en woon in Santpoort-noord. Ik werk fulltime als planner en verzorgende in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Naast mijn werk ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik nog een grote passie en dat is koken en bakken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en om baksels uit te proberen. Ik hoop andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren met mijn website. Hopelijk hebben jullie er wat aan en duiken jullie ook de keuken in! Veel kook/bak plezier. Liefs Marlou