Ik ben echt een grote fan van dadels. Al helemaal in combinatie met chocolade en kokos. Nu had ik mezelf een challenge voorgenomen om met zo min mogelijk ingrediënten iets lekkers te maken. Ik heb deze ingrediënten altijd in huis en het is ook nog eens simpel om te maken. De meeste tijd is namelijk het hard worden van de chocolade in de vriezer.
Ingrediënten voor 8 balletjes
Beslag
– 160gr dadels
– 40gr havermout
– 2el agavesiroop
Topping
– 50 gr chocolade
– water (ik gebruikte ongeveer 80ml)
– kokosrasp en/of sesamzaadjes
Benodigdheden
– lange saté prikkers
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de keukenmachine en zet aan tot het één grote bol is.
2. Maak balletjes van het deeg en prik ze aan saté prikkers.
3. Smelt ondertussen de chocola au bain marie. Voeg water toe aan de chocola, begin met 50ml en voeg eventueel nog meer toe tot je makkelijk door de chocolade kan roeren en het vloeibaar is.
4. Doop de balletjes vervolgens in de chocolade en bestrooi met de kokosrasp/sesamzaadjes of laat ze ‘kaal’. Zet ze in een beker waar ze over de rand komen en zorg dat ze elkaar niet raken.
5. Zet vervolgens voor 1,5/2 uur in de vriezer tot de chocolade hard is.
Bewaar ze in de koelkast max 1 week maar geloof mij dat ze voor die tijd al op zijn hihi.
Lekker voor bij de koffie of als snack mee naar je werk maar dan willen je collega’s vast proeven.
Liefs Marlou
