Diner Recepten

Spinazie tomaat quiche

Het lijkt erop dat ik iets van een quiche virus heb. Sinds vorige week heb ik behoefte aan quiches. Ik vind ze vrij simpel te maken met een basis van de ‘saus’ gooi je er gewoon wat groente bij en voilá! Een herlijke taart als avondeten & als lunch voor de volgende dag en daarna en daarna … Want ja ik ben alleen en maakte een mega quiche dus heb een goede voorraad. 

Ingrediënten voor 1 grote quiche
– 5 bladerdeeg blaadjes
– 280gr tomaten (3 stuks)
– 200gr spinazie
– 125ml kookroom
– 20gr kaas
– 4 eieren
– 1 ui

Bereidinswijze
1. Ontdooi de bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de ui in klein stukjes en fruit aan tot ze goudbruin zijn.
3. Gooi beetje bij beetje de spinazie erbij en wacht elke keer tot dat het geslonken is voor je er weer een nieuwe hand bij gooit.
4. Ondertussen kan je de quiche of taartvorm beleggen met bladerdeeg. Zorg er voor dat er geen gaatjes zijn.
5. Kluts de kookroom, eieren en de kaas in een bakje.
6. Beleg de bodem van de quiche met het spinazie/ui mengsel, snijd de tomaten en leg 2 van de 3 erop.
7. Giet vervolgens de kookroom erover en verdeel de andere tomaat als laatste.
8. Zet voor 30min in de oven en aanvallen maar! Eetsmakelijk.
Lekker voor op een verjaardag of als avond eten eventueel met een bakje sla erbij.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou