Diner Recepten

Tonijn pasta

Zoals velen van jullie wel weten staat pasta bij een hardloper als ik vaak op het menu. Nu was ik laatst op zoek naar een nieuwe variant want ‘de bekende’ met tomatensaus en groente of pesto en tomaatjes was ik een beetje zat. Vorige week lag ik op de bank een uur voordat ik naar mijn werk ging en moest ik nog mijn avondeten maken. Ik zat al na te denken ”misschien doe ik vanavond wel lekker makkelijk en wordt het gewoon 3 keer brood”. Ik sloot mijn ogen, deed ze weer open en het eerste wat ik zag was een blikje tonijn (ja een gedeelte van mijn voorraad kast is open). Ik schoot overeind en dacht gelijk; pasta met tonijn? Kan prima! Na wat googelen naar wat varianten heb ik mijn eigen versie gemaakt. En ik zal jullie zeggen: dit is mijn nieuwe favorieten pasta hoor. Laag in calorieën, hoog in eiwitten en vooral voedzaam. Zo gezegd zo gedaan ben ik gelijk de keuken in de gedoken en heb ik de hele avonddienst gewacht tot 19u, tot ik het eindelijk mocht proberen. Vanaf hap 1 heb ik zitten smullen. Mijn bakje was ook echt helemaal leeg! Hier komt-ie hoor.

Ingrediënten voor 1 persoon
– half blikje tonijn in zonnebloemolie of van princess pikant met groente
– 80gr pasta (ik gebruikte fussili)
– 10gr pijnboompitten
– 5 zongedroogde tomaatjes
– 2tl groene pesto
– handje rucola

Bereidingswijze
1. Weeg de pasta af en kook deze zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Laat de pasta afkoelen en bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin op laag vuur.
3. Wanneer de pasta is afgekoeld roer je de pesto erdoor.
4. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg toe samen met de rucola. Ik doe altijd een scheutje van de olie uit het potje van de tomaatjes toe door de pasta. Deze is al lekker van smaak en anders kan je het later weg gooien, dat is zonde toch!
5. Roer door elkaar en top af met de pijnboompitjes.

Ook prima te eten als meal-prep maaltijd, beter gezegd: ik heb hem nu twee keer gegeten en beide keren koud. Eet smakelijk!

WhatsApp Image 2018-08-30 at 18.18.29.jpeg

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou