Diner Lunch Recepten

Tonijn salade

Dit is echt een primeur, een tonijn recept op RunHealthyFood. Eigenlijk vermeed ik altijd tonijn, ik vond het stinken en wilde het daarom niet eens proeven. Tot 2 weken geleden, ik ging met een vriendin bij haar ouders eten en kreeg een bieten salade met tonijn voorgeschoteld. En aangezien ik niet zo snel zou zeggen dat ik iets niet lust dacht ik gelijk: dit is mijn kans, laat ik het nu eerst eens proeven voordat ik gelijk zeg dat ik het niet lekker vind. En pfoeh wat was dat lekker zeg!!
Nadat ik daar heerlijk gesmuld heb ging ik laatst bij mijn broer op het strand lunchen, ik bekeek de kaart en zag daar Mexicaanse tonijn salade op staan, agh waarom ook niet? Het was de vorige keer ook zo goed bevallen dus dat zal het dit keer ook wel. En inderdaad, wat heb ik daar zitten smullen van het broodje! De combinatie tomatensalsa en tonijn met een avocado en chipotle mayonaise was echt mega lekker!

Tijdens het eten van dat broodje kreeg ik al gelijk inspiratie om hier zelf een recept van te maken. Zo gezegd zo gedaan. Nadat het test pennel (moeder en oma) geproefd heeft en het verrukkelijk vonden zijn jullie aan de beurt.

Ingrediënten voor 3/4 broodjes
– broodjes naar keuze, ik had bruine pistoletjes.
– 1 blikje tonijn op water (160gr)
– 1/2e grote of 1 kleine rode ui
– 1el kwark
– 1tl mosterd
– 0,5 zoet zure appel of 2 augurken
– sap van 0,5 citroen
– rucola
– chili saus naar smaak, ik deed 1el
– peterselie (vers)
– peper en zout
– optioneel eventueel curry

Bereidingswijze
1. Laat het water goed uit het blik lekken.
2. Schil de appel en snij hem samen met de rode ui in kleine stukjes.
3. Voeg samen met de tonijn, de kwark, de mosterd, chili saus, peper en zout. Roer zodat alles goed gemend is.
4. Knijp 0,5 citroen uit boven het mengsel en roer weer goed. Knip er wat peterselie overheen.
5. Beleg het broodje met een bedje van rucola, vervolgens de tonijnsalade en als je het lekker vind doe je er nog wat curry over. Eetsmakelijk!
Heb je wat tonijn over, bewaar het in de koelkast (in een gesloten bakje) en eet het ’s avonds of de volgende dag op als je er zo lang vanaf kan blijven.

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou