Hardlopen Road to my first marathon 2017

Marathon schema week 8/13 met de laatste WUP wedstrijd en de tweede dertig kilometer

Deze week was de laatste van 4 WUP lopen en mijn 2e 30km training.

Maandag
Ik ben de week begonnen met een zware baan training. 12x400m stond er op het programma. Ze moesten vrij hard namelijk in 1,25 met een pauze van 2min. De eerste was weer even in het ritme komen die daardoor te langzaam ging; 1,27. De tempo’s daarop gingen steeds beter. 1,23-1,26-1,24-1,24-1,26-1,25-1,24-1,25-1,25-1,25-1,24. Vanaf tempo 7 kreeg ik het lastig. Mijn benen konden het nog wel aan maar ik werd na elke 200m erg duizelig. Gelukkig kon ik doorzetten en heb ik er toch nog een prima serie van weten te maken.

Woensdag
De laatste WUP-loop van 4 stond vandaag op het schema. Laatste keer 7,5km racen! Aangezien de andere 2 in de 32min. gingen wilden ik deze graag in de 31 eindigen. En dat is gelukt! Whoop whoop, ik kwam zo blij over de finish! Vorige week stond er een erg harde wind waardoor mijn tempo zakten. Deze week stond er ook een harde wind maar het tempo wist ik redelijk vast te houden! Ik stond tweede in de eind lijst wat ik niet meer kon verbeteren naar een eerste plek en derde worden was ook vrij lastig. Dan had ik een blessure op moeten lopen of had ik uit moeten stappen, wat wij natuurlijk nooit doen. De kilometer tijden erop waren als volgt; 4:10 – 4:15 – 4:16 – 4:11 – 4:22 – 4:26 – 4:23 – 4:06. Zoals jullie kunnen zien kwam de wind tussen km 5 en 6. Mijn tempo zakten wel maar in tegen stelling tot vorige week waar ik een aantal kilometers had van 4,35 mag ik nu dik tevreden zijn! De dame die eerste stond in mijn categorie heb ik nog ingehaald ook! Zij kreeg kramp bij kilometer 4/5 en haakten toen af. Deze race heb ik in mijn categorie dus gewonnen, toch nog 10 puntjes in the pocket. Mijn eindtijd; 31:54 en overal een 2e plek in het eindklassement.

Week 8 woensdag prijsuitreiking WUP loop.jpg

Vrijdag
In overleg met mijn trainer heb ik besloten deze week 2 lange duurlopen te doen, 20 en 30km. Vandaag stond de 20km op het programma. Ik heb hem ’s ochtends gedaan. Na een slechte nachtrust voelden mijn benen dan ook erg zwaar. Verbazingwekkend ging het echt mega goed! Ik heb 2 rondes van 10km gemaakt zodat ik tussendoor mijn flesje met water kon vullen en kon oefenen met een banaan eten tijdens het rennen. Zoals in de blog van vorige week aangegeven werd ik laatst met een wedstrijd erg misselijk toen ik een banaan voor een wedstrijd had gegeten. Met de trainingsloop van vorige week stopten we elke keer 1/2min. om wat te drinken en een stukje banaan te eten. Dit ging erg goed dus wilden ik het daarom vandaag tijdens het rennen proberen. Omdat ik niet de hele weg met de banaan in mijn handen wilden rennen heb ik hem onderaan de trap gelegd en heb ik na 1 ronde de helft eruit gehaald, flesje weer opnieuw gevuld en ben ik gelijk weer vertrokken. De banaan heb ik gelijk op gegeten en het ging goed. Ik had geen last van misselijkheid.

Zaterdag
Vandaag stond er weer een 30km op de planning. Vorige week liep ik hem zeer ontspannen naar 2:42:40 met een pace van 5.25. Deze week wilden ik hem in 5:10/5:15 per kilometer.
Ook deze training heb ik weer geëxperimenteerd met voeding. Voor deze keer had ik 3 gelletjes van SIS aangeschaft bij Runnersworld in Haarlem en vandaag heb ik wel een banaan mee genomen. Eigenlijk heb ik maar 2 gelletjes gebruikt. Ze zeggen; vanaf 45min. elke 45min. 1 gel maar omdat ik ook al een banaan mee had zat ik eigenlijk vol na 1 banaan en 2 gelletjes. De hele banaan is ook dit keer goed gevallen! Ik heb hem in 3 delen ingenomen en tussendoor nog 2 gelletjes. De smaken waren prima te doen (lemon en lime & berry flavour) en ik had echt het idee dat ik energie van kreeg. Hier twijfelde ik namelijk aan bij de Powerbar gels. Deze ga ik dus nog een keer proberen en voelt het weer zo goed dan neem ik deze mee tijdens de marathon.

Week 8 voeding zaterdag 30km.jpg


Eenmaal weg ging het super lekker. De eerste kilometers tikten af in ongeveer 5:05/km. Elke keer weer dacht ik; wanneer komt de verzuring of gaan de benen protesteren maar dat gebeurde niet. Tot kilometer 30 heb ik heerlijk gelopen! Ik eindigde in 2:32:33 met een gemiddelde pace van 5:05, wauwwww! Dit had ik nooit verwacht in een training. En wat mij nog meer verbaasde was de gemiddelde hartslag, namelijk 155, hoe dan?! Ik snapten er niks van. De dag erna voelden ik mijn benen ook eigenlijk helemaal niet. Dit kan morgen nog komen of ik ben gemaakt voor de lange afstanden want het gaat mij tot nu toe met gemak af. 
Dit geeft mij zo veel zelfvertrouwen en maakt mij helemaal blij.

Groetjes Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou