Recepten Snacks Vegan

Zoete aardappel brownies (vegan)

Zoete aardappel eet ik heel vaak, ik maak er graag frietjes van maar ook gewoon in blokjes door een curry is het lekker. De laatste tijd zag ik vaker recepten voorbij komen waar brownies met zoete aardappel werd gemaakt. Wie ben ik niet om daar mijn eigen versie van te maken. En oh wat is dit lekker geworden!! Deze snack wil je eten eten.

Ingrediënten voor 9 stukjes.
– 300gr zoete aardappel
– 150gr medjoul dadels
– 100gr speltmeel
–  2el cacaopoeder
– 1tl bakpoeder
– 1tl agavesiroop

Bereidingswijze
1. Ontpit de dadels en week ze 10min in lauw water.
2. Schil de zoete aardappel en kook ze in 8-10min. gaar. Als je er met een vork makkelijk doorheen kan komen zijn ze klaar.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant blik van 24x24xm met bakpapier. Doe ook de randen zodat de heerlijke brownies niet aan de rand blijven plakken.
4. Wanneer de aardappels gaar zijn doe je dit samen met de dadels in de keukenmachine.
5. Vervolgens doe je de rest van de ingrediënten erbij.
6. Giet over in het bakblik en zet voor 30min. in de oven.
7. Wanneer hij klaar is laat je hem eerst goed afkoelen voordat je hem aansnijd. Zo krijg je mooie strakke brokken.
8. Top hem met jou gewenste producten. Ik gebruikte kokosrasp en frambozen maar ik weet zeker dat pindakaas en amandelen of andere noten ook erg lekker.

Enjoy it! Probeer je te beheersen want dit is typisch zo een snack waarvan je alles in één keer wil op eten.

Liefs Marlou

DSC_0711 bijgesneden.jpg

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou